Glas Javnosti

Petar Ratkov: Nova mlada fudbalska zvezda u usponu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Petar Ratkov odbio je i Mladena Krstajića, nakon Hrvata.

Mladi fudbaler Petar Ratkov našao se na meti Bugara, nakon što su prvo Hrvati želeli da ga vide u svojoj reprezentaciji. Mladi srpski napadač, koji je otpao sa spiska "orlova" za poslednje okupljanje zbog povrede, bio je izričit da želi da igra samo za Srbiju i lako je "ohladio" i Mladena Krstajića.


Mladen Krstajić je sa svojim timom krenuo je po srpskog fubalera, međutim Ratkov je bio jasan da želi da igra samo za Srbiju, o čemu je govorio agent Ivan Ivanov. "Hteli smo da dovedemo u reprezentaciju Srbina bugarskih korena. Zove se Petar Ratkov, 2003. godište, a trenutno igra za Salcburg. Ovog leta je napravio transfer vredan 5.000.000 evra. Salzburg ga je kupio od TSC-a. Probali smo da ga pridobijemo, ali je rekao da želi da igra za Srbiju. Veruje da ima bolje šanse da tamo napreduje u karijeri", ispričao je Ivanov. 


Krstajićev asistent Ivanov obavio je razgovore sa ljudima koji sarađuju sa perspektivnim fudbalerom, međutim isti odgovor imao je i za reprezentaciju Bugarske. "Prvu sezonu je igrao sa 17 godina, ali nije postigao nijedan gol. U drugoj je dao dva gola u 30 utakmica. Da je u Bugarskoj, već posle 10 mečeva bez gola bio bi sklonjen iz tima. I onda je u svojoj trećoj sezoni za TSC dao 12 golova, što je dovelo do transfera u Salcburg za 5.000.000 evra. Da, znamo da su Srbi popularni u menadžerskim krugovima, ali činjenica je i da umeju da naprave dobrog igrača. A, Ratkov je dao gol već u prvoj prvenstvenoj utakmici za Salcburg", izjavio je Ivanov.

Foto: instagram/printscreen

Ratkov je blistao u dresu TSC-a i potom je prešao u Red Bul Salcburg za 5.000.000 evra, a na samom startu debitovanja za novi klub odmah se upisao na listu strelaca.

Glas javnosti/M01S



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR