Glas Javnosti

PENALI, TUČA, PROZIVKE: Ubedljiva pobeda Zvezde za polufinale kupa, "Delije" imale posebnu poruku za Stanojevića (VIDEO+FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Crvene zvezde i više nego ubedljivo su savladali TSC u četvrtfinalu Kupa Srbije sa 4:0. Dva penala su dobili crvneo beli, reklo bi se, zaslužena, a sigurni realizatori bili su Aleksandar Katai i El Fardu Ben. Treći gol postigao je Mirko Ivanić sa nekih 20-ak metara.

Veoma zanimljiv meč viđen je na Marakani ovog predvečerja. Dve naizgled veoma moćne ekipe u srpskom fudbalu su se sudarile, a meč je pored same igre obeležilo i nekoliko "nefudbalskih" dešavanja, poput tuče, čarki, dva crvena kartona, ali i prozivki navijača Zvezde upućenih ka Aleksandru Stanojeviću.

No, Zvezda ipak na kraju mora biti zadovoljna, savladali su TSC bez mnogo muke, štaviše, Borjan nije ni imao posla tokom utakmice. Međutim, pored dva penala, koja je dosudio arbitar Lukić, meč je obeležio i veliki sukob igrača, gde se u klinču mogao naći i Dejan Stanković.


Osim ovoga, navijači Zvezde su tokom prvog poluvremena poslali i poruku upućenu Sinišu Mihajloviću, a nedugo zatim su okačili i transparent posvećen Aleksandru Stanojeviću, zbog meča sa TSC-om u prvenstvu, gde VAR nije radio, a kasnije je sudijski ekspert potvrdio da je ekipa TSC-a oštećena za čist jedanaesterac.

Što se tiče same utakmice, prvo poluvreme je bilo poput pravog rolerkostera. Uvodni minuti su obećavali mnogo, ali kako je vreme odmicalo, tako su i ekipe posustajale sa svojim atacima na drugu stranu.


Već u prvom napadu je Zvezda uspela da napravi gužvu pred golom TSC-a, napali su goste iz Bačke Topole, Katai prvenstveno je pokušao, kasnije nešto i Mirko Ivanić, ali su gosti lako rasčistili situaciju. Posle ovoga, trener gostujuće ekipe se i požalio glavnom arbitru meča Lazaru Lukiću koji ga je sankcionisao žutim kartonom.

Jedini gol viđen u prvom delu igre usledio je u petom minutu. Gajić je napravio prodor, oduzeli su mu loptu, ali je ona potom došla do Ohija, koji je oboren od strane protivničke odbrane. Lazar Lukić se našao jako blizu tog mesta, pa je olako i pokazao na belu tačku, a siguran izvođač bio je Aleksandar Katai.


Posle ovog gola, usledila je potpuna letargija obe ekipe, ne baš preterano zanimljive prilike, i bez konkretnih udaraca. Zanimljiv je bio pokušaj Aleksandra Kataija, koji je iskoristio asitenciju Milana Borjana, no i njegov lob udarac je završio pored gola.


Drugi najzanimljiviji detalj posle bio, bio je u 29. minutu. Petrović i Katai su ušli u duel, malo oštrije, a došlo je i do čarki na centru igrališta. Kolike su "varnice" prouzrokovane, govori i činjenica da je Dejan Stanković želeo da uđe na teren i obračuna se s nekim, a čak četiri čoveka su ga smirivala.



Drugo poluvremene je počelo u maniru kako se završilo prvo. Letargično, bez želje i tačno onoliko koliko treba, makar sa Zvezdine strane.


Osvežio je igru Dejan Stanković ubacivši u igru Pavkova i Bena, što je i urodilo plodom već u 12. minutu nastavka. Pavkov je dobio sjjanu loptu u srcu šesnaesterca, pobegao je čuvarima, a onda je Đakovac s leđa oborio stamenog napadača, dok je Lazar Lukić odmah pokazao na belu tačku! Takođe je i isključio fudbalera TSC-a.

Siguran s penala bio je El Fardu Ben, te je Zvezda već od 60. minuta imala 2:0. Nešto kasnije, usledio je i još jedan incident na glupi ekipe iz Bačke Topole, jer je crveni karton dobio i Nenad Filipović, golman TSC-a.


Igrao se 74. minut kada je i Mirko Ivanić uspeo da postigne veoma lep gol, lopta je došla do njega, on je šutnuo s nekih 20-ak metara i hirurški preciznim udarcem je savladao golmana Jorgića.

Do kraja meča nije viđeno previše šansi, jer kao što je gorenavedeno, Zvezda je igrala tačno onoliko koliko treba, dok je TSC pokušavao s igračem manje da napravi nešto, no, to im nije pošlo za rukom.

BONUS VIDEO


https://www.youtube.com/watch?v=Fld9lEqy3bE&ab_channel=Glasjavnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR