Glas Javnosti

PEĐA MIJATOVIĆ POHVALIO PIKSIJA: Ume da izvuče maksimum od igrača (FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Reprezentacija Srbije u fudbalu je u prva tri meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo uspela da osvoji čak sedam bodova i tako na sjajan način započne put ka Kataru 2022. godine.

I bivši fudbaler Predrag Mijatović zadovoljan je rezultatima "orlova".

Mijatović koji je imao prilike da tokom karijere bude saigrač Dragana Stojkovića Piksija, novog selektora Srbije  ističe da je bilo jako gledati njegovu ekipu u prethodnih sedam dana.

-Kvalifikacije su počele na najbolji način. Bilo je zadovoljstvo gledati, bilo je i stvari da se popravi, ali fenomenalan start da možemo da se do kraja kvalifikacija borimo da ispunimo cilj i odemo na Svetsko prvenstvo"- poručio je Mijatović iz Madrida u razgovoru u emisiji "Jutro" na TV Prva.

Mijatović ipak ne želi da se pada u preveliku euforiju, iako to nije nužno loše.

-Treba naglasiti da je ovo samo početak, razumem da treba nekad biti euforičan i uživati u onome što napravite, ali kvalifikacije su tek počele. Bio bih dosta obazriv i u današnjem fudbalu nema autsajdera. Obazrivost, ali maksimalna želja. Cilj je vrlo jasan - biti prvi u grupi ili posle kroz baraž tražiti put na Svetsko prvenstvo.

Nekadašnji napadač Real Madrida je na zanimljiv način opisao koliko euforična srpska javnost ume da bude kada reprezentacija igra dobro.

 

-Postoji preterana euforija i taj naš mentalitet da smo posle nekoliko prvih utakmica već na Svetskom prvenstvu. I ne samo tamo, nego smo najmanje u polufinalu. To je ono što mi imamo kao nacija i to je pozitivno. Nije to ništa strašno, ali treba to nekako kontrolisati. Mislim da je Dragan Stojković vrlo svestan tih stvari jer je toliko dugo godina igrao za reprezentaciju i napravio sjajnu karijeru. Ima dobar tim i dobre momke, koji su željni da daju svoj maksimum.

Mijatović je iskoristio priliku da naglasi da nije sve bilo idealno do sada.

-Ako pravimo detaljnu analizu, mislim da je Stojković sa svojim stručnim štabom svestan toga, ima stvari koje treba da se poprave. Ne treba zaboraviti prvo poluvreme protiv Irske, ni prvo poluvreme protiv Portugala, pa ni neke detalje poslednje utakmice. To se može korigovati i na startu je rezultat bio najbitniji, što je ostvareno. Veliki sam optimista, raduje me sve ovo što se desilo u ove prethodne tri utakmice.

Stojković je prilikom stupanja na posao istakao da su mu neki prijatelji govorili da ne treba da se prihvati posla selektora Srbije, a Mijatović objašnjava zašto se Piksi latio ovog izazova.

-Ne znam ko su prijatelji koji su mogli da ga posavetuju tako nešto, jer poznavajući Piksija, mislim da je jako ambiciozan i njemu trebaju tako neke stvari kojih se možda neko drugi plaši. On ne. To je pokazao ovim dolaskom u komplikovanom trenutku za FSS. On zna šta hoće i koliko hoće, na koji način da izvuče maksimum od igrača. Svi ostali komentari apsolutno neće uticati na njega.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Маркони Италијано (@marconi_italiano)

 

 

Mijatović je bio srećan i što je Aleksandar Mitrović postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije.

-Čestitam Aleksandru Mitroviću na sjajnom početku kvalifikacija, pet golova na tri utakmice, stvarno neverovatno. Pretpostavljam da je pisao neki scenario šta bi voleo da mu se dogodi u prve tri utakmice, da ne bi baš bio toliki optimista, ali to je svakako pozitivno za reprezentaciju. Možda u ovom trenutku kad ne igra puno u klubu, verovatno je njegov motiv da kroz reprezentaciju dokaže svom treneru da ipak zaslužuje da igra. To je frustrirajuće za fudbalere, kad nemaju minutažu, posebno za napadače. Postoje neki momenti kad igrač kroz neki mini ciklus mečeva prosto uključu "turbo motor" i na briljantan način reši te situacije u svoju korist. Baš mi je drago zbog njega, i nadam se da će nastaviti ovako do kraja i da će podići rekord na neki nivo koji će biti teško da ga neko prestigne.

Na kraju, Mijatović je otkrio da gledajući važne utakmice reprezentacije, nekada i on ima želju da se ponovo nađe na terenu.

-Fudbal se jako promenio u odnosu na fudbal koji je bio kad smo mi igrali pre nekih 25-30 godina. Danas reprezentacija nema možda igrača koji igra u jako velikim evropskim klubovima, ali ima igrače koji žele i imaju jako veliku volju da urade šta se od njih očekuje. Sve ima svoj početak i kraj, i ja bih nekad poželeo da budem na terenu kad gledam neku bitnu utakmicu, ali znate i sami da je to nemoguće zbog 1001 razloga- zaključio je Predrag Mijatović.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR