Glas Javnosti

Partizan zadržava igrački kadar: Dovodićemo nove igrače samo ako neko ode iz kluba

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Crno-beli u letnjem prelaznom roku ne očekuju neke velike promene, što znači da neće biti kupovine novih igrača osim ako za to ne bude potrebe

Korona virus je mnogima poremetio planove pred letnju fudbalsku pijacu, kako na planu odlazaka, tako i u smeru pojačanja igračkog kadra, a utisak je da bi Partizan mogao da izađe igrački "neokrznut" iz krize koja traje, i izvesno će još potrajati. Naravno, činjenica da će finansijski aspekt predstojećih transakcija biti daleko slabiji nego prošlog leta nije nešto što u potpunosti odgovara crno-belima, ali će zato sa strane očuvanja aktuelnog igračkog kadra predstavljati gotovo idealan period.

Kada su u pitanju dolasci u Partizan, izvesno je da će oni biti direktno uslovljeni odlascima iz kluba. Tako je praktično jedini pravi imperativ za sportski sektor kluba iz Humske, bez obzira na potencijalne prodaje, angažovanje centralnog defanzivca, s obzirom na to da će se Strahinja Pavlović krajem juna i definitivno oprostiti od Partizana i preći u Monako.

Dobre partije u Evropi, gde je splet nesrećnih okolnosti na utakmici u Hagu protiv Alkmara vratio Partizan samo u domaće okvire, pokazale su da ekipa ima jasnu fizionomiju i da, u slučaju očuvanja kadra, pojačanja ne samo što nisu nužna, već bi i nepotrebno opteretila klupsku kasu. Suma i Sadik su pred kraj prošle godine obezbeđeni na duže staze, Natho i Asano su sigurni i za narednu sezonu, a "osiguranje" ostatka tima se poslednjih dana rešava novim ugovorima.

"Sezonu" je otvorio iskusni štoper Bojan Ostojić. Defanzivac koji je u leto 2016. stigao u Partizan iz Čukaričkog, praktično kao varijanta za "prvu pomoć", kroz godine je iskustvom, znanjem i kreiranjem mladih štopera uz sebe postao neizostavni član startne postave. Prošlog leta je produžio saradnju na godinu dana, a nedavno je primenjen isti recept, pa će Ostojić i u novoj sezoni biti glavni oslonac Vladimira Stojkovića u defanzivnoj četvorki.

Drugi važan zadatak sportskog sektora kluba je zadržavanje najstandardnijeg fudbalera Partizana u poslednje tri sezone, Nemanje Miletića. Momak koji podjednako dobro može da rešava defanzivne probleme i na desnom boku i na poziciji štopera već godinu dana figurira kao jedan od ozbiljnijih kandidata za odlazak u inostranstvo.

Nije isključeno da se to u skorije vreme i desi, ali će uz postignut dogovor o novoj trogodišnjoj saradnji crno-beli svakako mnogo bolje proći nego što bi to bio slučaj ovog leta bez potpisa novog ugovora.

Poslednji deo "misije" zadržavanja ekipe na okupu u vezi je s dogovorom o produžetku saradnje sa Sašom Zdjelarom. I pored činjenice da Suma i Sadik "pune oči" navijačima, da je Bibras Natho vezivno tkivo koje je bilo neophodno Partizanovom manveru, po mišljenju mnogih upravo je Zdjelar bio najkorisniji igrač Partizana u sezoni koja se bliži kraju. Neumornom vezisti ugovor sa Partizanom ističe juna naredne godine, i prema informacijama iz Humske, prvi razgovori na temu produžetka saradnje bar do leta 2023. održaće se već tokom nedelje.

Stare snage su definitivno sigurnost na koju će igrati tokom leta u Humskoj. Mogućnost prodaje pojedinaca će, kao i ranije, i sada biti otvorena do kraja, a brojka dostignuta realizacijom transfera Strahinje Pavlovića u Monako pokazuje da je letvica podignuta na mnogo viši nivo.

 

(Izvor: Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR