Glas Javnosti

PARTIZAN PUKAO U HUMSKOJ! Crno-beli igrali bez golova protiv Napretka, izmiče prvo mesto

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Partizana i Napretka remizirali su u utakmici 27. kola Superlige Srbije 0:0, pa će Crvena zvezda imati priliku da pobedom nad Metalcem dođe do prvog mesta.

U četvrtom minutu Rikardo Gomeš je uspeo da izdrži duel sa defanzivcima Napretka ali je usporen u naletu ka golu crno-belih. „Gurnuo“ je loptu ka Lazaru Markoviću koji je voema loše centrirao, pa je propala prva šansa za crno-bele. Tri minuta kasnije Kvinsi Menig je bio u duelu sa Nemanjom Đekovićem, Holanđanin je pao ali je kontakt bio preblag, pa od najstrože kazne za crno-bele nije bilo ništa.

U 12. minutu upravo je Đeković mogao da postigne veoma lep autogl nakon centaršuta sa desnog krila, ali je štoper gostiju imao sreće da je lopta nakon njegove intervencije završila malo preko prečke goča koji ćuva Nikola Vasiljević.



Ponovo su crno-beli digli ruke nakon gužve u kaznenom prostoru kada je Milan Spremo intervenisao u duelu sa Lazarom Pavlovićem. Fudbaler Partizana se našao na travi, ali je prethodno Spremo izbacio loptu, pa nije bilo penala. U 27. minutu došlo je do prvog manjeg incidenta, pošto je Uroš Rašković grubo startovao nad Lazarom Markovićem i dobio žuti karton, a kapiten crno-belih visoko poleteo u vazduh. Sećom prošao je bez ozbiljnijih posledica i gotovo momentalno se vratio u igru.

Prvu veliku šansu crno-beli su imali u 35. minutu, kada je nakon centaršuta sa desnog boka Saša Marjanović ostao sam u kaznenom prostoru i šutirao glavom, ali je to učinio veoma loše, pa je Napredak propustio veliku priliku da povede.

Do kraja prvog poluvremena viđen je još jedan manji incident kada je Marković žustro odreagovao na start Kojičića koji je faulom sprečio kontru, zbog čega su obojica dobili po žuti karton - Kojičić zbog faula, a Marković zbog reakcije.



Vidno nezadovoljan bio je Aleksandar Stanojević, pa su na poluvremenu u svlačionici ostala četvorica igrača crno-belih (Kvinsi Menig, Miloš Jojić, Slobodan Urošević i Lazar Pavlović), ali ni osvežena postava tima iz Humske nije donela preterani boljitak.

Nisu u drugom poluvremenu crno-beli stvorili ozbiljniju priliku, sa druge strane Napredak je pogodio stativu, a poslednju priliku propustio je Marko Milovanović, čiji šut glavom, a potom i odbitak, je Vasiljević sjajno zaustavio.

Na kraju, 0:0 i remi koji Crvenoj zvezdi daje priliku da pobedom nad Metalcem u Gornjem Milanovcu "preskoči" večitog rivala na prvom mestu Superlige.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR