Glas Javnosti

PARTIZAN PRED FINANSIJSKIM KRAHOM: Moraju da se prodaju igrači kako bi se izbegao BANKROT

Fudbal
Autor: Glas javnosti

S obzirom na godine i talenat, u prvom planu našao se upravo Samed Baždar

Fudbalski klub Partizan je pred finansijskim kolapsom i zbog toga je primoran da proda nekog igrača do kraja prelaznog roka, a izbor je pao na mladog Sameda Baždara (19)!

Situacija u Humskoj je sve gora, a eliminacija iz Evrope samo će još više produbiti krizu i rupu u klupskoj kasi. Crno-beli će skoro sigurno ostati bez grupne faze Lige konferencija posle sramotnog poraza od 5:0 protiv Nordsjelanda u prvom meču plej-ofa, a samim tim i predviđenih tri miliona evra na ime nagrade od UEFA.

To je upalilo i alarm u taboru “parnog valjka”, pa su ljudi iz uprave odlučili da se odreknu nekog od prvotimaca, kako bi makar privremeno ugasili požar.

Račun u minusu

S obzirom na godine i talenat, u prvom planu našao se upravo Samed Baždar. On je već duže vreme na oku skauta mnogobrojnih evropskih timova, a sada je u prvi plan iskočio Valjadolid. Španski drugoligaš želi da dovede Novopazarca na jednogodišnju pozajmicu, uz obavezan otkup za dva miliona evra i bonuse, ali ukoliko se plasira u Primeru narednog leta. Međutim, takva ideja nije dočekana s odobravanjem na Topčiderskom brdu.

– Čelnici Partizana nisu oduševljeni ponudom Valjadolida, jer im gori pod nogama i novac im je potreban što pre. Zato su odbili prvi nalet Španaca, nadajući se da će oni dobro razmisliti i uskoro se ponovo javiti sa boljom i pojačanom ponudom. Problem je što se fudbalska pijaca” zatvara 31. avgusta u ponoć, pa vremena za neke prevelike kalkulacije nema – kaže izvor Informera blizak klubu.

Crno-beli su ovog leta doveli desetoricu novajlija i na njihova obeštećenja izdvojili nešto malo više od dva miliona evra. S druge strane, od transfera su zaradili 3,4 miliona, ali kada se uzmu u obzir sve obaveze i plate, jasno je da to nije dovoljno za normalno funkcionisanje. Pritom, odavno je poznato da je račun kluba u minusu od oko 25 miliona evra, duguje se za porez, a donedavno nije bilo ni struje na stadionu…

Ne dobija šansu

Generalni direktor Miloš Vazura, koji vodi sve pregovore, smatra da mladi ofanzivac vredi mnogo više, pa je tako nedavno odbijena i ponuda nemačke Borusije iz Menhengladbaha od tri miliona evra. Kako je Informer pisao, Vazura je tokom letnje pauze čak jedno vreme boravio i u Italiji, kada je klubovima sa Apenina pokušavao da proda upravo Baždara i Nemanju Jovića, koji je ubrzo posle toga tužio klub zbog neisplaćene zarade.

– Samed jeste veliki talenat, dete omladinske škole Partizana, ali nikada nije dobio pravu priliku i veliku minutažu u prvom timu. I kod trenera Igora Duljaja je rezervna opcija, šansu dobija samo sa klupe i zbog toga ne bi imao ništa protiv da se oproba u nekoj od jačih evropskih liga – otkrio je izvor Informera.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR