Glas Javnosti

Partizan počinje sa mini pripremama

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Crno-beli sledeće nedelje odlaze na Zlatibor i počinju pripreme za nastavak sezone

Mesec i po dana je prošlo od kako se lopta u srpskom fudbalu zaustavila, ali po svemu sudeći uskoro će se ponovo zakotrljati na superligaškim terenima. Kada će se tačno nastaviti prvenstvo preciziraće čelnici Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Superlige. Partizan će već sledeće nedelje početi grupne treninge, kao što ih je praktikovao pre uvođenja vanrednog stanja, uslovljenog širenjem virusa COVID-19.

Iako niko neće da se zaleće i javno potvrdi, u Humskoj 1 vlada optimizam da bi će već u ponedeljak Savo Milošević mogao da okupi igrače u Sportskom centru „Zemunelo“. Igrači su u kućnim uslovima održavali pre svega fizičku spremu i pazili na ishranu, a od naredne nedelje konačno će moći da rade grupno na terenu.

Pošto odluka još nije zvanična, crno-beli su u nekoj vrsti niskog starta. Čeka se znak da je kritični period prošao i da su ekipni treninzi dozvoljeni, pa da se vrate onome što najbolje znaju. U svakom slučaju, u Partizanu će pratiti preporuke nadležnih organa i dejstvovati u skladu s njima, mada je jasno da virus korona popušta i da se stiču uslovi za sport. Time bi crno-beli bili prvi srpski klub koji se vratio treninzima.

Dok se ne odredi pretumban kalendar takmičenja i skica završetka sezone u Srbiji, Savo Milošević je, sa saradnicima iz stručnog štaba, napravio plan mini-priprema. Ideja je da se fudbaleri Partizana, posle nekoliko uvodnih dana rada u Beogradu, presele na Zlatibor, kako bi napunili pluća planinskim vazduhom i stekli kondiciju za verovatni ritam od dve utakmice sedmično, jer će svakako morati ubrzano da se igraju mečevi ne bi li se ova sezona okočala na vreme, da se momcima da vremena da se spreme za narednu, kad su na programu evropske kvalifikacije.

 

(Izvor: Mozzartsport)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR