Glas Javnosti

PARTIZAN NE PAMTI OVAKAV PORAZ: Debitant deklasirao crno-bele

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Partizana obrukali su se pred domaćim navijačima gde su doživeli jedan od najvećih poraza u istoriji.

Mladost GAT je na stadionu u Humskoj šokirao čitavu Srbiju, pa i dalje od naše zemlje. Utakmica je završena rezultatom 0:4, a okarakterisana je kao ozbiljna blamaža, što je izjavom nakon utakmice potvrdio i trener crno-belih, Gordan Petrić.

Gal, Dal Belo, Maksimović i Milić, redom su pogađali mrežu rivala i tako Partizanu naneli poraz koji će ostati upamćen u istoriji.

Kada je reč o ligaškim utakmicama na stadionu u Humskoj, ubedljiviju pobedu slavio je jedino Hajduk 1976. godine u tadašnjoj Prvoj saveznoj ligi Jugoslavije. Splićani su pobedili rezultatom 1:6, ali kada se uporede status koji je tada imao veliki Hajduk i onaj koji sada ima ekipa Mladosti, u najmanju ruku, može da se polemiše da je poraz od Novosađana najgori ligaški u istoriji crno-belih na domaćem terenu.

Najteži ligaški porazi Partizana u Humskoj:

  1. Partizan - Hajduk 1:6 (sezona 1975/76)
  2. Partizan - Mladost GAT 0:4 (2022/23)
  3. Partizan - Crvena zvezda 0:3 (2001/02)

Što se tiče Mladosti, u svojoj prvoj superligaškoj sezoni pre dolaska u Humsku, osvojili su 16 bodova u 20 utakmica i nalaze se na pretposlednjem mestu na tabeli.

Ekipa iz srpske Atine pre utakmice protiv Partizana je osvarila tri pobede uz ukupno 12 postignutih golova, a trijumf protiv crno-belih mogao bi da posluži ekipi kao motivacija za nastavak sezone i borbu za opstanak.

Mladost je dugo igrala u šestom rangu srpskog fudbala, a onda je u sezoni 2018/19 krenuo vrtoglavi uspon ovog kluba.

Novosađani su iz sezone u sezonu uspevali da obezbede mesto u ligi jačeg ranga, pa su tako za četiri godine preskočili četiri ranga takmičenja i obezbedili igranje u najjačoj ligi srpskog fudbala.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR