Glas Javnosti

PARTIZAN DOBIO VELIKO POJAČANJE - SAD JE I ZVANIČNO: Velika ZVEZDA stiže u Humsku!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Gledajući trenutnu finansijsku sitiaciju u Humskoj, transfer čak deluje i nerealno, ali ako se “zagrebe” dublje u veze dva kluba, onda je priča sa angažovanjem Kanutea i te kako bila ostvariva.

Nastavlja Partizan sa angažovanjem pojačanja u prelaznom roku, s tim da je ovoga puta red došao na internacionalca i to iz redova Serkl Briža – Franka Kanutea (24), koji će pojačati konkurenciju u veznom redu, kako smo i najavili protekle sedmice. Senegalski fudbaler u Humsku stiže posle dogovora dva kluba, po kome će crno-beli isplatiti obeštećenje Belgijancima, a fudbaler potpisati trogodišnji ugovor. On bi trebalo u narednom periodu da se pojavi u Beogradu.

Gledajući trenutnu finansijsku sitiaciju u Humskoj, transfer čak deluje i nerealno, ali ako se “zagrebe” dublje u veze dva kluba, onda je priča sa angažovanjem Kanutea i te kako bila ostvariva.

To se pre svega odnosi na prijateljstvo čelnika dva kluba, koje datira još iz vremena kada je Strahinja Pavlović prodat Monaku, a “kvaka” je činjenica da isti vlasnici kontrolišu i klub iz Kneževine, ali i Serkl Briž, koji je na neki način filijala.

Na tom “talasu” je generalni direktor Partizana Miloš Vazura i pregovarao sa Belgijancima, pre toga je bez većih problema dogovor postignut i sa samim Kanuteom, koji nije imao ništa protiv da dođe u Srbiju, iako je u protekloj sezoni igrao u Sošou.

Posle nekoliko dana pregovora dve strane, utanačena je cena za igrača, način isplate, procenti, pa više nije bilo prepreka da Kanute postane igrač Partizana.

Pre dolaska u Serkl Briž, Kanute je fudbalski školovan u Juventusu, gde je bio clan mladih selekcija, ali je prvi profesionalni ugovor potpisao u Peskari 2017. godine. Za pomenuti klub je odigrao 17 mečeva, ali dva puta išao na pozajmice u Askoli i Kozencu, posle cega je Serkl Briž odlucio da ga otkupi od Peskare Radi se o igraču koji je fizički snaža i brz, odlično pokriva prostor, sa dobrom kombinatorikom, defanzivnim, ali i ofanzivnim tranzicijama...

Pre dolaska Kanutea, klub iz Humske je na neki način rastičtio prostor u veznom redu, tako što se rastao sa Ljubomirom Fejsom kome je istekao ugovor, odnosno prevremeno prekinuo saradnju sa Hamiduom Traoreom, a slična sudbina očekuje i Patrika Andradea kada se vrati u Beograd posle reprezentativnih obaveza.

Glas javnosti/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR