Glas Javnosti

PAPRENA KAZNA: Zvezda OLAKŠANA za POLA MILIONA dinara zbog PIROTEHNIKE

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Kasa Crvene zvezde olakšana je za pola miliona dinara, zbog upotrebe pirotehnike na mečevima sa Kolubarom i Novim Pazarom.

Odluku je donela Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na sednici u četvrtak.

Šampion Srbije kažnjen je opet po istom osnovu. Rekordna, kazna od 1,2 miliona dinara, izrečena je posle 166. "večitog derbija“.



Vruće je bilo u Kruševcu, posle meča 30. kola šampionata, između Napretka i Metalca (1:0). Sa zapadne tribine kruševačkog stadiona pogođena su dva fudbalera gostujućeg tima. Zbog toga Napredak, najverovatnije, očekuje veća finansijska kazna.

Najteži incident na terenu režirao je Josip Projić, rezervista Kruševljana. Ušao je na teren, posle gola Saše Marjanovića, u sedmom minutu nadoknade vremena, vređao i šutnuo jednog od fudbalera Metalca. Zbog toga je kažnjen četiri meča zabrane igranja i propustiće veći deo plej-ofa.



Napredak očekuje žestoka kazna u drugom slučaju. U sredu je mnogo bure bilo na meču kadeta Napretka i Spartak Ždrepčeve krvi.

Loša organizacija, upad gledalaca na teren po završetku utakmice i opšta tuča, najavili su drastičnu kaznu kruševačkom klubu. U opticaju je dugotrajno zaključavanje stadiona. Domaćini tek treba da se izjasne o okolnostima teškog incidenta. Službena lica, na čelu sa delegatom Bobanom Ilićem, nisu se detaljnije bavila incidentom. Prijavljena je tuča Stefana Trajkovića (Napredak) i Filipa Bašić Palkovića (Spartak ŽK), Disciplinskoj komisiji mogao bi, u konačnoj odluci, da pomogne i jedan od video-zapisa incidenta.



Do tada, službeni predstavnik Napretka Nebojša Mihajlović i trener Subotičana, Himet Nezirović, kažnjeni su po 10.000 dinara. Šef struke gostiju preterao je posle meča, nesportski se poneo prema sudiji Đorđu Anđelkoviću, prema prijavi, koristeći psovke u uvrede.

I dalje su otvoreni slučajevi Dejana Stankovića i Veljka Radulovića.



Prijava protiv šefa struke Crvene zvezde trenutno je na doradi, sankcija bi trebalo da bude odmerena na narednoj sednici. Predsednik Zlatibora zatražio u usmeno saslušanje i naći će se pred članovima Disciplinske komisije FSS za sedam dana, piše N1.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR