Glas Javnosti

OZIL ZAVRIŠIO SJAJNU KARIJERU

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Bivši nemački reprezentativac i fudbaler Real Madrida je završio blistavu karijeru sa 34. godine.

„Nakon pažljivog razmatranja, objavljujem da se odmah povlačim iz profesionalnog fudbala. Imao sam privilegiju da budem profesionalni fudbaler gotovo 17 godina i neverovatno sam zahvalan na prilici. Ali, poslednjih nedelja i meseci doživeo sam neke povrede i postajalo je sve jasnije da je vreme da napustim veliku fudbalsku scenu”, naveo je Ozil u objavi na Instagramu.


Poslednju utakmicu Ozil je odigrao 2. februara za istanbulski Bašakšehir protiv Kajzerispora (0:1) u turskoj Superligi. To je bila tek druga utakmica u kojoj je Ozil bio starter otkako je prošlog leta prešao iz Fenerbahčea.

„Ovo je bilo neverovatno putovanje puno nezaboravnih trenutaka i emocija. Želim da zahvalim mojim klubovima Šalkeu, Verderu iz Bremena, Real Madridu, Arsenalu, Fenerbahčeu i Bašakšehiru, trenerima koji su me podržavali i saigračima koji su mi postali prijatelji”, naveo je Ozil, javlja Beta.

On je posebno zahvalio porodici i najbližim prijateljima koji su ga pratili i podržavali i u dobrim i u lošim trenucima.

„Hvala i svim mojim navijačima koji su mi iskazivali ljubav bez obzira na situaciju i za koji klub igram. Sada se radujem svemu što me čeka sa mojom divnom suprugom Amine i mojim divnim ćerkama Edom i Elom, ali budite sigurni da ću se s vremena na vreme javljati putem društvenih mreža”, naveo je Ozil.


Tokom karijere Ozil je odigrao 598 utakmica, postigao je 98 golova i osvojio devet trofeja, među kojima titulu u Španiji sa Realom i četiri FA kupa sa Arsenalom.

Igrao je za mlade selekcije Nemačke, a za A tim odigrao je 92 utakmice, postigao 23 gola i osvojio Svetsko prvenstvo 2014. godine.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR