Glas Javnosti

OZBILJAN KEŠ Zvezdi se smeše milioni od TRANSFER BOMBE (FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Crvena zvezda bi mogla da zaradi ozbiljan novac početkom prelaznog roka. Defanzivac crveno-belih Srđan Babić (26) koji igra sjajnu sezonu u dresu Almerije u Segundi mogao bi da bude zlatna koka kluba ovog leta.

Španski klub neće doneti samo milione Partizanu za Umara Sadika, o čemu je pisao Kurir prošle nedelje. Klub iz pokrajine Andaluzija obradovaće i ljude iz Crvene zvezde. Naime, prošlog leta kada su crveno-beli iz Beograda i Almerije sklapali posao za Srđana Babića vredan 100.000 evra, dogovorili su klauzulu da Španci mogu otkupiti momka rođenog u Republici Srpskoj za 1.100.000 evra.


Crvena zvezda nije imala troškove za Srđana Babića jer je njegovu platu preuzela Almerija. Zlatni orlić sa Novog Zelanda počeo je dobro prošle sezone, bio član startne postave na pripremama kod Dejana Stankovića u paru sa Aleksandrom Dragovićem, ali je onda zapao u krizu. Umesto njega je zaigrao Miloš Degenek i Srđan Babić je pred kraj prelaznog roka odlučio da ode na pozajmicu, umesto da sedi na klupi.


Srđan Babić odigrao je 34 utakmice u Segundi za Almeriju i bio strelac jednog gola. Važan je igrač u poslednjoj liniji odbrane kod trenera Rubija, koji ga vidi kao bitnog igrača i za narednu sezonu, jer se svi u klubu nadaju plasmanu u La Ligu.


Almerija je tri kola pre kraja Segunde na liderskoj poziciji sa 76 bodova, dva boda više od Eibara koji je drugi. Upravo prva dva mesta vode direktno u elitni rang. Ostale četiri ekipe razigravaju u plej-ofu za još jednu poziciju. Almerija u petak gostuje B ekipi Sosijedada koja se bori za opstanak. U pretposlednjem kolu dočekuje otpisani Alkorkon, dok u poslednjem gostuje Leganjesu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR