Glas Javnosti

OVO JE JUGOSLOVENSKI REKORD! ANTOLOGIJSKI GOL: Pantelić je Mariću dao gol preko CELOG TERENA! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Dragan Pantelić je godinama bio jedan od najboljih jugoslovenskih fudbalskih golmana, a u moru dobrih poteza jedan se izdvojio kao - antologijski.

Za 20 godina koliko je trajala njegova fudbalska karijera odigrao je 529 utakmica na klupskom nivou i još 19 u dresu reprezentacije.

Ono što ga je izdvojilo od ostalih jeste njegovo izvođenje penala preko kojih je neumoljivo tresao mreže kolega na drugoj strani. Ukupno je postigao 29 golova, a jednom prilikom čak het-trik za Radnički protiv Čelika.

Pogodak koji ga je proslavio i koji će se, verovatno večno pamtiti, postigao je protiv Veleža 1980. godine - postigao je gol iz svog šesnaesterca i to jednom od najboljih čuvara mreže koje je Jugoslavija ikada imala – "Letećem Mostarcu" Enveru Mariću.

"Bio je poznat kao neko ko jako degažira loptu, bio sam svestan toga. Međutim, on je tada opalio baš jako, sve se poklopilo loše po mene. Lopta je čudno odskočila i završila u mreži. Stajao sam na mestu na kojem je trebalo, ali, eto, desilo se. Kasnije sam novinarima pričao: Ne pišite o ovome kao o mom kiksu, nego kao o Pantelićevom čudu", rekao je Enver Marić.

Nekoliko decenija kasnije svet obilazi scena iz Čilea u kojoj je na isti način Leandro Rekena zatresao mrežu rivala, čime čeka upis u Ginisovu knjigu rekorda za najduži pogodak u istoriji fudbala.

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR