Glas Javnosti

OVA ŽENA JE GLAVNA U ČELZIJU: Roman Abramovič joj apsolutno veruje a FUDBALERI JE SE PLAŠE! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Čelzi je po drugi put u svojoj istoriji najbolji tim u Evropi a mnogi ne znaju da možda i najveće zasluge za to pripadaju jednoj ženi! Tajanstvena Ruskinja Marina Granovskaja ima najveće ingerencije na Stamford Bridžu i upravo ona je zaslužna za formiranje ovog šampionskog tima na čelu sa trenerom Tomasom Tuhelom.

Marina Granovskaja (46) već dugo vremena je glavna karika u Čelsiju. Ona je član Izvršnog odbora Čelsija, ili preciznije - desna ruka Romana Abramovića.

Njeno imenovanje nije bilo pompezno, ali imajući u vidu njen dosadašnji uticaj na poslovnu imperiju Romana Abramovića, vlasnika ovog fudbalskog kluba, ona je verovatno najmoćnija osoba na Stamford Bridžu. Marina vuče sve konce u londonskom klubu!

Kada je Roman Abramović odlučio da vrati Žoze Murinja na trenersku poziciju Čelsija, vodeću ulogu u tome odigrala je upravo ova žena. Njena reč bila je presudna i pri angažovanju nekoliko ključnih igrača. Do sada iza scene, njena moć je postala vidljiva za javnost.

Kada je imenovana u člana Odbora “Čelsija, na sajt kluba postavljena je njena kraća biografija. Poznato je da je 1997. godine diplomirala na Moskovskom državnom univerzitetu sa najvišim ocenama.

Njen uticaj u naftnoj kompaniji u kojoj se zaposlila po završetku studija je naglo rastao, sve do njene prodaje, kada su joj povrene ostale sfere Abramovičevog poslovnog carstva. Nakon kupovine engleskog kluba ruski milijarder je Marinu Granovskaju doveo na Stamford Bridž.

Ona se baš kao i njen šef vešto krila od očiju javnosti, sve do 2010. godine kada je počela da prisustvuje sastancima Odbora. Nije aktivna ni na društvenim mrežama. Njena Fejsbuk stranica aktivirana je 2007. godine , ali je visoko zaštićena. Tamo samo može da se sazna da je studirala na umetnost, na Fakultetu “1113” , kao i da je uključena u poslovanje “Milhaus Kapitala”, britanske holding komapnije koja je osnovana 2001. godine sa ciljem da upravlja Abramovićevom imovinom. Sedište ove komapnije je sada postavljeno upravo na Stamford Bridž.

O njenom privatnom životu ne zna gotovo ništa i nikada ne daje izjave za medije.

 

Jedna u moru anegdota koje svedoče o njenom karakteru jeste i ona sa Džonom Terijem, kada su se natezali oko novog ugovora.

Kada je izgubila živce, jasno je poručila proslavljenom igraču:

"Uzmi ili je*eno ostavi".

Ruski tajkun Roman Abramovič joj slepo veruje i nikada ne dovodi u pitanje njene odluke.

A zahvaljujući njenim odlukama Čelsi je stigao do nove titule šampiona Evrope..

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP