Glas Javnosti

POTPISAO ZA TURSKI KLUB A UOPŠTE NIJE FUDBALER: Doveli 27 igrača, 13 nikada nije debitovalo, a među njima i NIGERIJAC KOJI NEMA VEZE S FUDBALOM! (FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbalski savez Turske pokrenuo je istragu protiv drugoligaša Akisara zbog transfera nigerijskog fudbalera za kojeg se ispostavilo da uopšte nije fudbaler.

Donedavni član prve turske lige koji je pre tri godine šokirao plasmanom u Ligu Evrope nakon senzacionalnog osvojanja Kupa Turske pobedom protiv Galatasaraja našao se u žiži turske fudbalske javnosti.  

Klub je doveo Nigerijca za kojeg je istraga utvrdila da uopšte nije fudbaler, što je dalje odmotalo klupko i dovelo do neverovatnih otkrića o prevarama u poslovanju. 


Marins Čisom Onjebueke ima 20 godina i januara ove godine stigao je u klub kao slobodan "fudbaler". O njegovoj karijeri nije obelodanjeno ništa što je pokrenulo određene sumnje o tome ko je misteriozni Onjebueke. Naime, utvđeno je da Nigerijac nije igrao fudbal čak ni na amaterskom nivou. Dres Akisara nosio je samo na promociji, a nije ga bilo u sastavu ni na jednom meču u prolećnom delu sezone.


No, to nije sve. Turski klub je u poslednjem prelaznom roku napravio čak 27 transfera, a većina igrača došlo je bez obeštećenja. Trinaest fudbalera nikada nije ni debitovalo i mahom se radi o fudbalerima iz nižih liga Turske. Kasnije je otkriveno da je predsednik kluba Evren Ezbej zapravo sa svojom braćom vlasnik jedne velike menadžerske agencije i da su svi izuzev devetorice igrača klijenti te menadžerske agenicje. Ali šta je sa preostalih devet? Oni su igrači partnerske agencije! Dodatni skandal predstavlja to što je klub najverovatnije traži mito pri prelasku igrača iz niželigaških sredina.


Tri kola pre kraja sezone Akhisarspor je na 16. mestu na tabeli druge lige Turske i zaostaje šest bodova od sigurne zone.

Po svoj prilici neće ih spasiti od totalne propasti ni bivši golman Partizana Milan Lukač, niti dobar advokat...

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR