Glas Javnosti

OPŠTI HAOS U SOFIJI: Protest bugarskih navijača prerastao u nasilje (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Hiljade bugarskih navijača su na ulicama Sofije protestovale zbog načina na koji se upravlja Fudbalskim savezom Bugarske, a protest je prerastao u nasilje.

„Kap koja je prelila čašu“ i razgnevila navijače koji su odavno nezadovoljni, bila je odluka da se večerašnji meč odigra pred praznim tribinama na stadionu u Sofiji oko kojeg je 1.600 policajaca u opremi za razbijanje demonstracija.


Bugarska reprezentacija skoro dve decenije nije uspela da se plasira na neki veliki turnir. Navijači su na proteste širom zemlje pozvali posle poslednja dva ponižavajuća poraza od Albanije i Litvanije u oktobru.

Predsedniku Saveza Borislavu Mihajlovu i njegovim pomoćnicima koji su na čelu FS već 18 godina, navijači su u 18. minutu svake prvenstvene utakmice prethodnih nedelja uzvikivali „Ostavka!“.

U strahu od nereda, Mihajlov je prošle nedelje tražio od Evropske fudbalske unije (UEFA) da se utakmica protiv Mađarske igra pred praznim tribinama.

Navijači su odgovorili da je to nečuveno jer u istoriji fudbala ne postoji slučaj da je neki savez sam tražio da domaću utakmicu igra bez navijača.


Ta odluka je izazvala gnev ne samo među bugarskim navijačima.


Državna novinska agencija BTA je javila da su mnogi Mađari koji su imali ulaznice odlučili da putuju u Bugarsku bez obzira da li će im biti dozvoljeno da uđu na stadion. Kako su već planirali put, nameravali su da se pridruže protestu bugarskih navijača.


Glas javnosti/N01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR