Glas Javnosti

OPŠTI HAOS: Navijači Ajntrahta iz Frankfurta se sukobili sa policijom u Napulju

Fudbal
Autor: Glas javnosti

U centru Napulja došlo je do ozbiljnih sukoba između navijača Ajntrahta iz Frankfuta i policije, uoči utakmice nemačkog tima u Ligi šampiona protiv Napolija. Prozori na automobilima su polomljeni, a navijači su bacali baklje, stolice i druge predmete, dok su se prolaznici sklonili u barove i restorane. Zapaljen je i policijski automobil i nekoliko drugih vozila.

Policija u opremi za suzbijanje nereda uspela je na kraju da smiri situaciju, uteravši navijače u autobus kako bi ih sprovela do hotela.

Dalji sukobi su izbegnuti, pošto je većina „ultrasa“ Napolija sprečena da dođe u kontakt sa nemačkim navijačima. Međutim, oni su bacali kamenje i flaše na autobuse, prenosi N1.


Policija je bila u stanju pripravnosti – raspoređeno je oko 800 policajaca, pošto je više od 600 navijača stiglo iz Nemačke, uprkos tome što se Frankfurt u znak protesta odrekao karata za osminu finala Lige šampiona. Broj su povećali „ultrasi“ Atalante, koji imaju veliko rivalstvo sa Napolijem.

Nemački klub se protivio odluci lokalnih vlasti u Napulju da svim navijačima koji žive u Frankfurtu zabrani kupovinu ulaznica, nakon nereda navijača tokom prve utakmice u Frankfurtu, u kojoj je Napoli slavio sa 2:0.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR