Glas Javnosti

ON JE PRAVI MONSTRUM, IGRA KAO RONALDO: Legenda Juventusa nahvalio Srbina, pa poručio: Ne bi mogao da igra u ovom timu (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Alesio Takinardi veruje da bi malo ko iz sadašnjeg tima Juvea kvalitetom mogao nađe mesto u onom koji je 1996. osvojio Ligu šampiona

Anđelo Peruci, Ćiro Ferara, Pietrom Vjerhovod, Đanluka Pesoto, Moreno Toričeli, Paulo Souza, Didije Dešan, Antonio Konte, Alesandro Del Pjero, Fabricio Ravaneli i Đanluka Vijali. Ovako je izgledala startna postava Juventusa koji je 1996. godine pobedio Ajaks u finalu Lige šampiona i postao šampion Evrope zahvaljujući Vladimiru Jugoviću koji je bio poslednji izvođač u penal seriji..

Iako nije igrao u odlučujućoj utakmici zvanje najboljeg na Starom kontitnetu pripalo je i Juveovom dugogodišnjem vezisti Alesiju Takinardiju, koji je u razgovoru za Gazzeta dello sport, pričao o sadašnjem timu Stare Dame, ali i o Dušanu Vlahoviću, koji je po dolasku u Torino dao monemtalni doprinos Bjankonerima.

U prošlogodišnjem intervjuu za Mozzart sport, dok je još igrao za Fiorentinu, Vlahović je Federika Kjezu sa kojim je u međuvremenu postao saigrač nazvao pravom fudbalskom aždajom i monstrumom, a sada je on postao neko kojeg drugi čašćavaju takvim komplimentima.


- Vlahović je pravi mosnstrum. Kao i svaki jak fudbaler, uvek je onde gde se nalazi lopta. Može da postiže po dva gola po meču kao Kristijano Ronaldo, samo mu je neophodna adekvatna pomoć saigrača. Zato mislim da će Alegri tražiti više pomoći sa krilnih pozicija. Do sada mu nisu isporučili mnogo lopti centaršutevima - rekao je Takinardi, pa ipak dodao da postoji samo jedan čovek iz sadašnjeg Juveovog tima koji bi mogao da nađe mesto u onom iz 1996. godine.


- Možda samo Matijs de Liht. Ipak, lično bih uvek odabrao Pjetra Vjerhovoda kada dođe do zatvaranja čoveka, a Ćiro Ferara je takođe bio sjajan i nije ostavljao rivalima ni centimetar prostora.

Juventus za nedelju dana gostuje Viljarealu u Španiji, a vezista koji je nastupao za obe ekipe analizirao je igru torinskog giganta.


- Biće to sjajan meč. Juventus se dosta promenio u poslednjih par nedelja. Igrači više trče. Očekujem Denisa Zakariju u startnoj postavi i još šest, sedam fizički snažnih igrača. Ova ekipa Juventusa nikada neće igrati dovoljno dobro, pa će morati da igra borbeno. Alegri zna kako izgraditi borbenu ekipu sposobnu za zatrpa šesnaesterac sa mnogo lopti, pa milsim da će Juventus dati gol pre ili kasnije - zaključio je 46-godišnji Itallijan.

BONUS VIDEO: Ovo su stvarni rejtinzi političkih stranaka



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR