Glas Javnosti

Odlazak Željka Gavrića - pucanj Crvene zvezde u sopstvenu nogu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Crvena zvezda po treći put zaredom osvojila je šampionsku titulu, pa će, uz prebacivanja fokusa na Kup Srbije, glavna tema biti kreiranje tima za narednu sezonu. A, sudeći po pričama koje kolaju fudbalskim kuloarima, neke od tih tema biće izuzetno bolne po navijače kluba iz "Ljutice Bogdana".

Zvezdan Terzić je pre mesec dana najavio da će jedan od trojice bisera kluba sa Autokomande napustiti Zvezdu, a čini se da je u ovom trenutku izlaznim vratima "Marakane" najbliži možda i najbolji igrač kluba u ovom trenutku, Željko Gavrić.

Gavrić je deo prvog tima tek jednu polusezonu, ali je sjajnim partijama pokazao da poseduje ogroman potencijal, što nije prošlo nezapaženo, pa su navodno za njega zainteresovane dve ekipe iz Nemačke, mada je za sad sve na nivou interesovanja. 

Pitanje koje nije moguće u ovom slučaju ignorisati jeste - da li je prodaja Željka Gavrića apsolutno neophodna?

Već tri sezone Crvena zvezda igra grupnu fazu evropskih takmičenja, u kasu kluba slilo se više desetina miliona evra, pa je nejasna potreba da sjajni fudbaler napusti Beograd nakon nešto više od 20 utakmica u Zvezdinom dresu? Razlog više da Gavrić ostane u Beogradu još najmanje godinu dana leži i u činjenici da bi Zvezda, u slučaju da krilni napadač partije kakve je pružao u Superligi potvrdi i u Evropi, cena bi mu skočila višestruko, s obzirom na to da ga trenutno specijalizovani portal za praćenje cena fudbalera Transfermarkt ceni tek na 350.000 evra, a teško je očekivati da su Nemci spremni da Zvezdi, pogotovo nakon gotovo izvesne finansijske krize koja će zadesiti čitav fudbalski svet, ponude bar deset puta veći iznos, što je cena koju bi Gavrić mogao da dostigne bez većih problema, s obzirom na to da će za godinu dana imati 20 godina.

(Izvor: MaxBet Sport)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR