Glas Javnosti

ODLAZAK LEGENDE: Preminuo za mnoge NAJBOLJI fudbaler svih vremena! Glumio u preko 50 filmova, Lebron mu se KLANJAO

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Smatran je i jednim od najboljih sportista 20. veka

Jedan od najboljih koledž i profesionalnih raning bekova, Džim Braun, preminuo je u petak u 88. godini.



Vest o njegovoj smrti objavila je u petak na društvenim mrežama njegova supruga Monik, potvrdivši da je preminuo mirno, u četvrtak uveče u njihovom domu u Los Anđelesu.

- Za svet, on je bio aktivista, glumac i fudbalska zvezda. Za našu porodicu, bio je brižan otac, suprug i deda. Svima su nam slomljena srca - poručila je Monik Braun.

Braun je 2020. godine izabran u NFL tim 100 najboljih svih vremena, a imenovan je i najboljim koji je ikada igrao koledž fudbal na listi na kojoj se našlo 150 imena. Sportske vesti su ga 2002. proglasile najboljim fudbalerom svih vremena.

Pamti se i trenutak sa utakmice Los Anđeles Lejekrsa kada mu se jedan od najboljih košarkaša u istoriji, Lebron Džejms, duboko naklonio.



Braun je na draftu 1957. godine izabran u prvoj rundi, a proveo je devet sezona u Klivlendu (1957-1965.). Tri puta je predvodio Braunse do finala šampionata, a osvojio je titulu 1964. kada je sa njima osvojio titulu i MVP priznanje.

Penzionisao se u 30. godini, na vrhuncu karijere, a razlog je bila glumačka karijera koju je počeo 1964. zapaženom ulogom u vestern filmu "Rio Končos", a koja je trajala sve do 2019.




Tokom pauze između dve sezone 1966. snimao je svoj najpoznatiji film „The Dirty Dozen“ (Prljavih dvanaest). Snimanje se odužilo, a iz kluba su mu zapretili da neće dobiti platu ako zakasni na početak priprema. Njegov odgovor bio je povlačenje u penziju.

Od tada, nijedan igrač Braunsa više na leđima nije nosio broj 32. Istakao se kasnije i u filmu "Mars napada".


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR