Glas Javnosti

Novo ime u svetu fudbala koje želi i Real, a on neće da pomogne roditeljima kojima preti izbacivanje na ulicu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Jusufa Mukoko jedan je od najvećih talenata u svetu fudbala.

Već je 17-godišnjak član seniorskog tima Borusije iz Dortmunda, a ove sezone je u Bundesligi upisao četiri gola, uz dve asistencije.

Ugovor sa „milionerima“ mu traje do leta 2023. godine, pa su ponude za njega već spremili najveći evropski klubovi poput Real Madrida, Pari Sen Žermena i Liverpula...


Međutim, priča oko njegovog ugovora ima i drugu stranu, a tiče se odnosa između mladog igrača i njegove porodice.

Naime, Mukoko je već neko vreme u svađi s roditeljima. Do sukoba između mladog igrača i njegovog oca došlo je zbog Jusufovog agenta. Navodno, zbog toga su i prekinuli odnos, prenosi Index.hr.

S obzirom na to da roditelji mladog igrača žive samo od njegovih prihoda, sada su se našli u teškoj situaciji. Do 10. novembra za kuću moraju da plate više od milion evra, inače će biti iseljeni. 

Reč je o placu sa kućom u Hamburgu od 1.300 kvadrata vrednom oko milion evra. A pošto se sa Jusufom nisu dugo čuli, Bild prenosi da im on neće pomoći.


Inače, nemački fudbaler će 20. novembra napuniti 18 godina i postaće punoletan, posle čega mu neće ni trebati odobrenje roditelja za nove poslovne poduhvate. 

Prema pisanjima inostranih medija, Jusufa je za novi ugovor od Borusije tražio oko osam miliona evra, što je skoro dvostruko veće od onoga što mu je klub ponudio.

Mladi napadač već ima i nekoliko jakih sponzorskih ugovora – najjači je onad sa Najkijem, prema kojem će zaraditi deset miliona evra u periodu od pet godina.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR