Glas Javnosti

Novi stepen bizarnog ili najbolji ispraćaj ikada: Sahrana u Meksiku obišla svet nakon najčudnijeg gola u istoriji fudbala (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Strast koju ljubitelji fudbala gaje prema, narodski rečeno, "najvažnijij sporednoj stvari na svetu", teško da je razumljiva ostatku sveta, ali je utisak da su momci iz Meksika otišli bar korak dalje od drugih.

Uobičajeno je da na poslednjem ispraćaju nekog fudbalskog fanatika zasvira melodija neke pesme posvećene omiljenom klubu preminulog. Takođe, na primer u Liverpulu, ispred stadiona postoji na stotine i stotine memorijalnih pločica koje su porodice preminulih tamo postavile u znak sećanja na one kojima su Everton ili Liverpul činili neizbrisivi deo života.

No, sve to teško da može da se meri sa gestom koji su priredili prijatelji i saigrači 16-godišnjeg Aleksandera Martineza iz meksičkog grada Oahaka. Ovaj mladić je pre dva dana izgubio život kada je sa prijateljem krenuo ka prodavnici kako bi kupili sok, prilikom čega su ih, kako prenose tamošnji mediji, zaustavili pripadnici policije. Prilikom pretresa pištolj jednog policajca navodno je opalio, pogodio Aleksandera i usmrtio ga.

Dva dana kasnije, njegovi prijatelji su odlučili da svog druga na večni počinak pošalju na način na koji bi svaki ljubitelj fudbala želeo da ode - uigranom akcijom i pasom koji je Martinez krunisao pogotkom. 

Snimak koji na možda i najbolji način pokazuje da ljubav prema fudbalu nema granice možete pogledati ispod:

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR