Glas Javnosti

NOVA LISTA NAJSKUPLJIH NA SVETU: Evo ko su najvredniji fudbaleri i golmani

Fudbal
Autor: Glas javnosti

As francuskog giganta predvodi listu najvrednijih igrača

A treba samo da "teraju loptu"...

Fudbalska opservatorija (CIES), sa sedištem u Francuskoj, ima novu listu najskupljih fudbalera na svetu!

A cifre su da se smrzneš! Na vrhu liste je, zahvaljujući novom trogodišnjem ugovoru sa PSŽ, Kilijan Mbape. Njegova vrednost procenjena je na 206 miliona evra!

Odmah za njim su momak koji je sa Realom nedavno osvojio Ligu šampiona Vinisijus Žunior, koga procenjuju na 185 miliona evra i Erling Haland novi napadač Mančester sitija sa 153 miliona evra.

Pozabavili su se u CIES i pozicijama na terenu, pa je najskuplji centralni bek Ruben Dijaz iz Sitija (110 miliona evra), a golman Đanluiđi Donaruma procenjen na 74 miliona.

Bekove predvodi igrač Liverpula Trent Aleksander-Arnold uz koga stoji cifra od 87 miliona evra, a za skoro 50 miliona (135) skuplji je naj vezista Pedri iz Barselone.

Zanimljivo je da je najstariji među top 100 najskupljih Belgijanac Kevin de Brujne (57 miliona), a najmlađi Barsin Gavi sa 58 miliona.

Kada se podvuče crta dođe se do zaključka sa kojim će se složiti najveći deo ljubitelja fudbala - najbolje je u Premijer ligi. Iz ovog takmičenja došao je čak 41 najskuplji fudbaler sa Top 100 liste.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR