Glas Javnosti

NOĆNA MORA SVAKOG GOLMANA: Mendi će noćas sanjati BENZEMU, VIljareal razmontirao bavarsku mašineriju (FOTO/VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Karim Benzema je Bog fudbala, i u to nema sumnje! Zahvaljujući het-triku neverovatnog Francuza, fudbaleri Reala pobedili su Čelsi, aktuelnog šampiona Evrope, na "Stamford Bridžu" rezultatom 3:1 (2:1) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Kakva je klasa Benzema jasno pokazuje ovaj het-trik koji je došao nakon što je tri gola na jednom meču dao i Pari Sen Žermenu u osmini finala. Ujedno, on je ušao u istoriju Reala kao jedini igrač u KEŠ/LŠ koji je dao pet vezanih golova. Takođe, jedini je Francuz u istoriji koji je dao 11 golova u jednoj sezoni evropskog Kupa.

Da će ovo biti njegova noć, Benzema je pokazao sredinom prvog poluvremena kada je za tri minuta postigao dva gola. Najpre je u 21. pogodio galvom na asistenciju Vinisijusa, da bi ga Luka Modrić u 24. takođe pogodio u glavu.


Mogao je Francuz da kompletira het-trik još u prvom poluvremenu, ali je malo posle gola Kaija Haverca za Čelsi promašio zicer sa pet metara. Ipak, ono što nije uspeo na kraju prvog - jeste na početku drugog. Bio je to gol iz "svlačionice", jer je u 46. minutu iskoristio grešku golamana Plavaca Eduarda Mendija i štopera Ridigera, te je u praznu mrežu ubacio loptu.



Pitanje je kako bi se ovaj meč, doduše, završio da je Haverc u 5. minutu iskoristio zicer. Bio je to sjajan kontranapad posle kog je Nemac šutirao iznda prečke sa nekih 12-13 metara. Ispravio se donekle u 40. i na asistenciju Žoržinja je glavom savladao Kurtou.


Mogli su Plavci da umanje pobedu Reala u nekoliko navrata sredinom drugog poluvremena. Najpre je Kurtoa u 50. minutu izvukao loptu ispod prečke posle šuta Aspilikuete, da bi rezervista Romelu Lukaku u 69. sa nekih 5-6 metara, neometan, šutirao glavom pored gola.

Bajern je kao i u osmini finala odigrao slab meč u gostima, te može da bude srećan što su od Viljareala poraženi samo minimalnim rezultatom - 1:0!

Strelac jedinog gola za domaćina bio je Holanđanin Arnaut Dandžima koji se odlično snašao u 8. minutu i sa pet metara je ubacio loptu u gol. Bio mu je ovo šesti pogodak u LŠ u dresu Žute podmornice.

VAR je u finišu poluvremena bio na strani Bajerna koji je još jednom vadio loptu iz mreže. Međutim, pogodak Kokelana je bio neregularan s obzirom na to da je, ispostaviće se na kraju, bio u ofsajdu.

Moreno je mogao da se proslavi i nokautira Bavarce u 53. i 57. minutu, ali nije imao sreće. Najpre je iz velike udaljenosti "tukao" i pogodio stativu, da bi četiri inuta kasnije neko od igrača gostujućeg tima uleteo u njegov šut i izblokirao ga.Potoim je i Pedraca imao zicer u 87. za domaćina, a za kraj, Koman je u 91. mogao Bajernu da donese remi, ali je njegom šut odbranio golman Viljareala.

Zvuči pomalo neverovatno, ali Bajern je do samog finiša imao samo jedan udarac u okvir gola. Na kraju, četiri! Doduše, ukupno je viđeno 21 - ode čega je čak devet blokirano.

Nema sumnje da nas očekuje paklen revanš, a pobednik ovog dvomeča u polufinalu će igrati protiv bolje iz duela Benfika - Liverpul (1:3 prvi meč u Lisabonu).


BONUS VIDEO


https://www.youtube.com/watch?v=Fld9lEqy3bE&ab_channel=Glasjavnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR