Glas Javnosti

NIJE MIHA JEDINI: Srpski fudbal ima još jednog heroja čije ime bi trebalo da zapamtite! (FOTO) (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Čitava sportska javnost stala je uz Sinišu Mihajlovića kada je saoštio da boluje od leukemije, i iz dana u dan nizale su se poruke podrške. Legendarni Miha je, na sreću svih ljubitelja sporta, uspeo da savlada opaku bolest. Ipak, on nije jedini koji ima pravo na epitet heroja "travnatog tepiha".

Drugo ime koje bi svaki ljubitelj fudbala trebalo da zna je Vladan Kujović. Ukoliko ste ikada igrali čuvenu simulaciju "Fudbal menadžer", po svoj prilici ste čuli za Kujovića jer je spadao među najbolje golmane iz Srbije, i bio je relativno dostupna opcija vrhunskog kvaliteta, ma koji klub predvodili.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

ZZ - Ronaldo ??

A post shared by Vladan Kujovic (@kuja_33) on

No, karijera ovog sada već 41-godišnjeg golmana išla je nešto drugačijim tokom. Nikada nije igrao u Srbiji već je, po odlasku iz niškog Sinđelića, nosio dres belgijskog Alsta, potom holandske Rode, a nakon izleda u španski Levante igrao je još za Lirs, Viljem II i Briž, u kom je i završio karijeru 2015. godine nakon što mu je godinu dana ranije pronađen rak bubrega. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Man who gave me LIFE and helped me all the way...??

A post shared by Vladan Kujovic (@kuja_33) on

Uspešnom operacijom i oporavkom bolest je savladana, pa se Kujović vratio na gol Briža, ali je 2015. okačio kopačke o klin i posvetio se radu sa čuvarima mreže.

Trenutno radi kao trener golmana drugoligaša Masritha, ali pravi izazovi su, čini se, tek pred njim.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Vladan Kujovic (@kuja_33) on

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR