Glas Javnosti

Nezadrživi udar korone na srpski sport: KSS doneo (ne)očekivanu odluku, virusom zaražen i jedan od najvažnijih aktera proteklog fudbalskog derbija

Fudbal
Autor: Glas javnosti

U poslednjih desetak dana na udaru koronavirusa posebno se našao srpski sport, a pored tenisa najveći udarac pretrpeli su fudbal, vaterpolo i košarka.

Nakon jučerašnjeg pozitivnog nalaza Viktora Troickog, čitava Srbija sa pažnjom čeka rezultate testa i obraćanje Novaka Đokovića, koji bi trebalo da uslede danas. 

A dok čekamo Novaka, isplivala je informacija da je čak pet fudbalskih sudija zaraženo koronom. U pitanju su trenutno najbolje rangirani srpski sudija Srđan Jovanović, te njegova dva pomoćnika, Milan Mihajlović i Uroš Stojković, zbog čega nisu bili u konkurenciji za finale Kupa Srbije koje je sutra na programu u NIšu, zatim Miloš Simović, ali najviše pažnje privlači ime petog sudije, Novaka Simovića. Simović je, naime, bio zadužen za deljenje pravde na polufinalnom meču kupa Srbije između beogradskih večitih rivala. Podsećamo, Crvena zvezda je juče saopštila da je pet njenih prvotimaca bilo pozitivno na kovid-19, od čega su četvorica - Njegoš Petrović Marko Gobeljić, Dušan Jovančić i Branko Jovičić - bili deo tima koji je izašao na megdan crno-belima.

U isto vreme kada je do javnosti došla informacija o fudbalskim arbitrima i Košarkaški savez Srbije je saopštio odluku o otkazivanju priprema košarkaške reprezentacije Srbije nakon što je igrač FMP-a Stefan Đorđević takođe testiran pozitivno na koronavirus, a nezvanično se može čuti da još nekoliko košarkaša ima simptome.

Sve aktivnosti otkazao je i vaterpolo savez nakon što je potvrđeno da reprezentativac Nemanja Vico i selektor nacionalne selekcije Dejan Savić imaju kovid-19.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR