Glas Javnosti

NEVEROVATNO ŠTA IM JE ČOVEK RADIO! Argentinski golman PERFIDNIM ALI I GENIJALNIM TRIKOVIMA izludeo Francuze u penal seriji! OVO JE DEVET KORAKA! (FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti/Kurir

Kontroverzni argentinski golman Emilijano Martinez jedan je od najzaslužnijih što su popularni Gaučosi posle 36 godina čekanja konačno postali prvaci sveta.

U jednom od najspektakularnijih finala u istoriji Mundijala Argentina je savladala Francusku posle penal serije, a junak istorijskog trijumfa bio je upravo Martinez, koji je iznudio dva promašaja Francuza sa bele tačke.

Svojim mentalnim igricama tokom izvođenja penala potpuno je sludeo francuske fudbalere i tako pomogao svojoj reprezentaciji da dođe do trona.

Geir Žordet, provesor na norveškom Univerzitetu nauke i sporta, korak po korak objasnio je prljave trikove koje je izvodio Martinez kako bi dekoncentrisao fudbalere Francuske.

Ušao im je u u glavu i potpuno ih sludeo, evo i kako...

Prvi korak

Dok je kapiten Francuske Hugo Loris bacao novčić sa Mesijem, Martinez je brzo otišao do šesnaesterca i čekao Francuza da dođe, kao da dočekuje gosta u svom domu. Želeo je da mu stavi do znanja: "Sad si u mojoj kući".

Drugi korak

Na početku je ljubazan i srdačan kako bi opustio protivnika. Rukuje se sa Lorisom i Mbapeom, a to je samo deo njegove strategije. Popušta im oprez i postaju ranjivi, nespremni za "udarac" koji će kasnije uslediti.

Traći korak

Upoznavanje sa sudijom. Na početku je ljubazan i prema arbitru, kako bi ispipao do koje granice može da ide. Dok Mbape namešta loptu da šutira, on ga poziva da proveri da proveri da li je ona na pravom mestu. Sudija to čini i da je mu znak da je sve ok, a on ljubazno podiže palac gore.

Četvrti korak

Lagano pojačava pritisak... Kada Koman dolazi da izvede penal, Martinez ponovo od sudije traži da proveri položaj lopte. Kada mu opet ljubazno usliši želju, postaje svestan da može da pređe na posao.

Peti korak

Burno slavi odbranu, ali s razlogom. Istraživanja su pokazala da velika i intenzivna slavlja signaliziraju samopouzdanja, dominaciju i superiornost i da pozitivno utiču na saigrače, a negativno na protivnika. Zato Martinez maksimalno koristi svoju prvu odbranu da bi uneo nemir u taboru Francuske.

Šesti korak

Završio je sa suptilnošću. Sada zna šta može i do koje granice sme da ide. Dok se Čuameni sprema da izvede penal, on drži loptu kao da je njegova. Francuz i sudija čekaju, a on poziva navijače da prave buku.

Sedmi korak

Umesto da da loptu Čuameniju on je namerno baca daleko od njega na drugu stranu i tera ga da sam ide po nju. Sudija ga ni za ovo nije sankcionisao. Ovo svima govori ko je kontroliše stvari u ovoj situaciji. Kada se Čuameni sprema da izvede penal, golman Argentine se bezobrazno osmehuje.

Osmi korak

Nakon promašaja Francuza brzo uzima loptu i daje je Paredesu koji izvodi naredni penal. Tako sprečava Lorisa da ponovi nešto slično što je on uradio. Paredes sada ima loptu kod sebe i punu koncentraciju pred šut.

Deveti korak

Bliži se kraj, pa je sve oštriji u provokacijama. Nakon pritužbi sudiji da Muani nije pravilno postavio loptu, direktno provocira i samog fudbalera. Nekoliko puta mu govori: "Gledao sam te!" Sada dobija žuti karton, ali prekasno, jer već je odradio posao.

















BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR