Glas Javnosti

NEVEROVATNO! Lopta koju je Maradona rukom zakucao u gol Englezima, dostigla je sumanutu cenu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Prošlo je 36 godina od gola veka i čuvene "božje ruke". A lopta kojom je Maradona dao gol i dalje je u životu. Šta više, može biti i vaša!

Naime, lopta kojom je Maradona rukom postigao gol, a Argentina sa 2:1 pobedila Englesku u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Meksiku 1986, sledećeg meseca biće prodata na aukciji u Velikoj Britaniji.

Do lopte možete i vi, naravno ako imate dovoljno novca. A sudeći po potražnji i trenutnoj procenjenoj vrednosti, rekli bismo da ipak ne možete do ove čuvene lopte. 



Naime, procenjuje se da će lopta biti prodata za cenu između 2,9 i 3,4 miliona evra! Rečima tako, a ciframa ovako - između 2.900.000 i 3.400.000 evra!

Lopta je u vlasništvu Tunižanina Alija Bina Nasera, koji je bio glavni sudija na antologijskoj utakmici odigranoj u Meksiko sitiju.

"Nisam mogao dobro da vidim situaciju. Oba igrača, Šilton i Maradona, bili su mi okrenuti leđima. Prema FiIFA uputstvima izdanim pre turnira, pogledao sam prema pomoćnom sudiji kako bih potvrdio da je gol regularan - on se kretao prema sredini terena, čime je dao do znanja da je sve bilo u redu i da pogodak treba priznati", izjavio je svojevremeno Ali Bin Naser i dodao da mu je nakon utakmice prišao selektor Engleske Bobi Robson i rekao: 

"Ti si dobro obavio posao, ali pomoćnik je bio neodgovoran"!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR