Glas Javnosti

NEMANJA, SRBINE! Ne želi da oda počast onima koji su bombardovali Srbiju

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Srpski fudbaler Nemanja Matić ponovo je ostao dosledan i odlučio je da i treću godinu za redom ne stavi na dres cvet maka koji se ove nedelje nosi u Velikoj Britaniji.

Nošenjem cveta odaje se počast svim britanskim vojnicima koji su nastradali u svim ratovima poput onih u Koreji, na Foklandskim Ostrvama, ali i pripadnicima NATO snaga u Persijskom zalivu, na Kosovu i Metohiji, Bosni i Hercegovini, Iraku, Avganistanu i drugim ratištima.


Zbog NATO agresije na našu državu 1999. godine, Matić već sezonama ne nosi cvet maka i jednom prilikom je pojasnio odluku.
„U potpunosti razumem zašto ljudi nose makov cvet, poštujem svačije pravo da to radi i saosećam sa svima koji su izgubili bližnje u ratu. Ipak, za mene je to samo podsetnik na napad koji sam osetio lično kao mladi, preplašeni 12-godišnjak koji je živeo u Vrelu, dok je moja zemlja uništena bombardovanjem Srbije 1999“, rekao je Matić 2018. godine.

Na utakmici ovog vikenda, Matić je ušao u igru u 76. minutu umesto Bruna Fernandeša, a primetno je bilo da za razliku od ostalih igrača Matić ne nosi obeležje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR