Glas Javnosti

Nemački navijači OSULI PALJBU po FIFI zbog Mundijala u Kataru (FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Nemački navijači su tokom utakmice Lige nacija protiv Italije (5:2) podigli glas protiv organizatora Svetskog prvenstva u Kataru ali i Svetske fudbalske federacije.

Organizaciju predstojećeg Mundijala u Kataru pratile su brojne kontroverze, od tvrdnji o kupovini domaćinstva najveće fudbalske smotre, do priča o užasnom tretmanu radnika koji su radili na izgradnji stadiona i pratećih objekata namenjenih Svetskom prvenstvu. Prema nezvaničnim podacima, zabeleženo je čak 6.500 smrtnih slučajevima na gradilištima u Kataru, a na taj podatak su sinoć skrenuli pažnju i navijači Nemačke.

Na stadionu u Mehengladbahu je u meču sa Italijom osvanuo transparent kojim je upućena poruka FIFA i organizatorima predstojećeg Mundijala:

- 15.000 mrtvih za sjajnu predstavu. FIFA i društvo nemaju savesti - stajalo je na transparentu koji se mogao videti u TV prenosu.

Nemački mediji objavili su da su posle "incidenta" navijači ubrzo  uklonili transparent, da bi posle utakmice bili i privedeni od strane policije.

Međutim, kako se poruka tumači kao deo slobodnog izražavanja, protiv navijača neće biti pokrenute nikakve kaznene mere niti će biti sankcija. 

Osim navijača Nemačke, javne kritike organizatorima Mundijala uputili su i fudbaleri ove selekcije, ali i reprezentativci Danske, Norvšeke i Holandije. 

Takođe, nekoliko sati pre početka žreba za Mundijal u Kataru održan je protest ispred sedišta Međunarodne fudbalske federacije u Cirihu. Nemački umetnik Foker-Johanes Trib je tada ispred zgrade FIFA poruso 6.500 fudbalskih lopti ispunjenih peskom, koje su simbolizovale stradale tokom izgladnje objekata za potrebe Mundijala.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP