Glas Javnosti

NEMA VIŠE ALBANSKOG ORLA: Švajcarci zabranili svojim reprezentativcima da provociraju

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Duel Švajcarske i Srbije u grupnoj fazi Mundijala ponovo će privući mnogo pažnje, ali ovoga puta će pokušati da se spreče neprijatne scene i provokacije sa terena.

Srbi i Švajcarci će snage odmeriti 2. decembra u Dohi u poslednjem kolu grupe G, a Džerdan Šaćiri i Granit Džaka neće smeti da ponove ono što su uradili na Mundijalu 2018. godine.

Tada su njih dvojica proslavljali golove pokazivajući albanskog orla rukama, zbog čega su bili i kažnjeni.

Sada su Švajcarci preventivno reagovali i zabranili takve provokacije.

„Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugom. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke. Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru“, rekao je direktor švajcarske reprezentacije Pjerluiđi Tami.

Dodao je Tami i da njihovo radovanje ne treba da izaziva reakcije drugih.

Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno. Ali ne moramo da budemo provokativni“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR