Glas Javnosti

НЕКА СЕ СПРЕМИ ТРНАВА: Са фином залихом од три гола Црвена Звезда вечерас креће у поход на Литванију!

Fudbal
Autor: Глас јавности / РТС.рс / од 01.08.2018.

После победе од 3:0 пред својим навијачима, Црвена звезда гостује у Маријамполеу код екипе Судуве у реванш мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Иако имају велику предност, изабраници Владана Милојевића победом у Литванији желе да потврде пласман у треће коло. Утакмица се игра у среда, од 19.30 часова, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

 Црвена звезда је лако и убедљиво славила у првом мечу на Судувом са 3:0, а стрелци за наш клуб били су Ебесилио и Немања Радоњић, двоструки стрелац на том сусрету.

Предност нашег представника у првом међусобном сусрету ових ривала на међународној сцени, могла је бити и убедљивија после првог сусрета на стадиону Рајко Митић, јер Звезда је приказала пре свега убедљивију и конкретнију игру, поготово у завршној фази напада.

Судува није упутила ни један директан ударац у оквир гола Милана Борјана током тих 90 минута игре, тако да су изабраници Владана Милојевића велики фаворити за пролаз у треће коло квалификација за Лигу шампиона.

Меч ће се играти у Спортском центру Маријамполе, у истоименом граду који се налази недалеко од границе са Пољском и границе са Калињинградском области Русије, у јужном делу Литваније.

Стадион прима свега 6 250 навијача, а у свом првом наступу у квалификацијама за Лигу шампиона, Судува је на прагу елиминације већ у другом колу после убедљивог пораза у нашој престоници.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић извео је комбинован састав против Радничког из Ниша у другом колу Супер лиге Србије, али су и поред тога, играчи актуелног шампиона наше земље, забележили лаку и рустинску победу од 2:0, у утакмици која нам није донела ни много лепоте ни превише атрактивности, нити лепих потеза. Голове за Црвену звезду против Нишлија постигли су Родић и Бен са пенала.

Што се Судуве тиче, они су прошле године освојили своју прву титулу шампиона Литваније, а у првом колу направили су сензацију и елиминисали Апоел са Кипра. У А лиги Литванији одиграно је 19 кола шампионата, а Судува је поново на првом месту и девет кола пре краја шампионата има осам бодова предности у односу на екипу Жалгириса.

На последњих пет сусрета Судува је три пута поражена и два пута су славили, док је Црвена звезда од старта нове сезоне забележила четири победе и само један реми са Спартаксом из Летоније у првом колу када је било 0:0. Милојевићева екипа је потом редом побеђивала Спартакс са 2:0, Динамо из Врања са 3:0, Судуву са 3:0 и Раднички Ниш са 2:0, што значи да играчи нашег тима још увен нису примили гол на пет званичних утакмица ове сезоне, а постигли су чак 10 погодака на та четири сусрета.

Утакмица између Судуве и Црвене звезде, игра се у среду од 19.30 часова у Литванији, у граду Маријамполеу који има свега око 35000 становника.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR