Glas Javnosti

Nastavak Superlige u maju?

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbal u Srbiji se neće igrati barem još mesec dana, ali postoje naznake da će ekipe uskoro početi da treniraju.

Doktor Miljko Ristić, čuveni srpski kardio hirurg i predsednik Mekarske komisije FSS kaže da je veliki optimista i da veruje da će se takmičenje u  Superligi nastaviti krajem maja. 

S obzirom da pandemija korona virusa popušta on smatra da će ekipe uskoro moći da počnu sa treninzima, ali tek posle testiranja koje bi svi igrači morali da obave pre prvog zajedničkog treninga.

- Ja sam optimist, verujem da će krenuti pre kraja maja. Svima u svetu je u interesu da se fudbal nastavi. Za taj sport su vezane ogromne finansije, ogroman broj porodica živi od fudbala. Čekamo, naravno, uputstva od UEFA i FIFA - rekao je doktor Ristić za Alo.

Doktor Ristić navodi da su testovi na korona virus sada pouzdaniji i da se rezultati dobijaju za samo desetak minuta. U koliko bi rezultati svih igrača i članova stručnog štaba bili negativni, ne bi bilo prepreke da se počne sa treninzima.

Ekipe, odnosno igrači, ne bi trebali da imaju problema sa umorom u nastavku sezone, s obzirom da su imali poprilično dugu pauzu, kaže doktor Ristić.

Publike na stadionima sigurno neće biti neko vreme po nastavku takmičenja, možda i do kraja sezone.

- Sport je motiv mladima da se druže, zajedno navijaju, pa sport bez publike nema smisla. Ali, s druge strane, ne možete sad da dozvolite da na tribinama bude ogroman broj ljudi – rekao je doktor Ristić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR