Glas Javnosti

NAMEŠTALJKA NA VEMBLIJU! Danci besni, NE MIRE SE SA KRAĐOM! Bila je to engleska žurka za finale!

Fudbal
Autor: Glas Javnosti

Skandinavci se još ne mire sa porazom. Oni kažu krađom. Gordi Albion je u polufinalu Evropskog prvenstva pobedio Dansku 2:1 posle produžetaka. Utakmicu je prelomio skandalozni penal koji je u korist Engleza dosudio holandski arbitar Dani Makeli.

Holanđanin je u finišu prvog produžetka poklonio jedanaesterac Englezima. Šmajhel je odbranio Kejnu, ali iz popravnog bio precizan.

"Sve je bilo režirano za pobedu Engleza. Inače na evropskim prvenstvima je polovina stadiona u bojama jedne rerpezentacije, a polovina u bojama druge, meutim, ovo je bila domaća utakmica za Engleze", rekao je selektor Kasper Hjumland za danski tabloid BT.

"Zamislite samo da je 30 hiljada danaca moglo da dođe na utakmicu, mesto toga Englezi su uveli smešne korona mere i sprečili naše navijače da dođu. Nije samo atmosfera bila naklonjena Englezima, utisak je da je polufinale bilo engleska žurka za finale".

I neutralni, a ugledni mediji stavljaju se na stranu Danske.

"Sudija Makeli je dosudio sporan penal. Čak i da on nije video celu situaciju, iz VAR sobe su morali da reaguju i da ga upozore da kontakta nije bilo. Da stvar bude još gora, pre tog penala na terenu su bile dve lopte i igra je morala biti zaustavljena" navodi ugledni ESPN.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR