Glas Javnosti

NA KOGA ĆE SRBIJA? Neke želimo, druge baš i nećemo, ali KUGLICE SE PITAJU! Večeras je žreb za Mundijal

Fudbal
Autor: Glas javnosti

U petak uveče saznaćemo s kojim reprezentacijama će selekcija Srbije igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine.

Žreb počinje od 18 časova, a Srbija je na osnovu 25. mesta na FIFA rang-listi smeštena u treći jakosni "šešir". U trećem "šeširu" su još Senegal, Iran, Japan, Maroko, Poljska, Južna Koreja i Tunis i sa njima "orlovi" neće moći da igraju u grupnoj fazi Mundijala.

U prvom "šeširu" za SP domaćin Katar, potom Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija i Portugal. U drugom su Meksiko, Holandija, Danska, Nemačka, Urugvaj, Švajcarska, SAD i Hrvatska.

A u poslednjem, četvrtom su Kanada, Kamerun, Gana, Saudijska Arabija, Ekvador, te pobednici preostalih tri baraža koja su na programu u junu: Peru – Australija/UAE, Kostarika – Novi Zeland i Vels – Ukrajina/Škotska.

Ekipe iz prvog "šešira" će biti nosioci svake od osam grupa na turniru. Domaćin Katar će automatski dobiti poziciju A1, dok će ostalih sedam najbolje rangiranih selekcija sveta popuniti prva mesta u preostalih sedam grupa.

Žreb će početi izvlačenjem selekcija iz "Šešira 1", a završiće se sa reprezentacijama iz "Šešira 4". Prvo će se izvlačiti kuglica sa reprezentacijom, a potom druga kuglica iz "šešira" sa grupama čime će se određivati pozicija tima.

Reprezentacije iz iste konfederacije će biti razdvojene u svih osam grupa, osim selekcija iz UEFA koja ima 13 predstavnika. U pet od osam grupa će međusobno igrati po dve evropske reprezentacije.

Svetsko prvenstvo u Kataru igraće se od 21. novembra do 18. decembra.

Među fudbalskim legendama koje će izvlačiti kuglice su po jedan bivši igrač i trener Partizana.

To su Bora Milutinović, koji je učestvovao na pet uzastopnih Mundijala sa pet različitih reprezentacija (Meksiko 1986, Kostarika 1990, SAD 1994, Nigerija 1998 i Kina 2002) i legendarni nemački fudbaler Lotar Mateus, piše B92.

Osim njih, kuglice će izvlačiti još Džej Džej Okoča iz Nigerije, Australijanac Tim Kejhil, Brazilac Kafu, kao i čuveni iranski fudbaler Ali Daei.

Tu će biti i američke fudbalerke Karli Lojd i Samanta Džonson kao i nekadašnji engleski fudbaler Džermejn Dženas.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR