Glas Javnosti

MURINJO OD ROME PRAVI SRPSKI TIM: Dovodi još jednog orla u redove Vučice

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Žoze Murinjo, trener Rome, došao je na ideju da spoji dvojicu Srba u Rimu. Posle Nemanje Matića dres "vučice" mogao bi da zaduži Saša Lukić, član Torina i reprezentativac Srbije.

Saša Lukić, nekadašnji fudbaler Partizana, već šest sezona sa velikim uspehom igra u Seriji A i Primeri. Punu afirmaciju doživeo je u redovima Bikova iz Torina, čiji je standardan član već četiri godine, a sjajan je bio i jednu sezonu u Levanteu.



Žoze Murinjo poznat je kao trener koji voli da igra sa dvojicom zadnjih veznih igrača. Tako je Portugalac došao na ideju da Nemanji Matiću pridruži Sašu Lukića i tako zameni Amadua Dijavaru i Žordana Veretua. Portugalac je ubeđen da bi sa dvojicom Srba u veznom redu i sa još nekoliko pojačanja mogao da napadne titulu u Seriji A. Sportski menadžment Rome dao se u akciju.



Međutim, u Torinu ne žele ni da započnu pregovore sa Romom. U klubu imaju ozbiljne planove sa Srbinomčija je vrednost procenjena na 15.000.000 evra i koji ima ugovor sa klubom do juna 2024. godine. U Torinu nameravaju da Sašu Lukića u novoj sezoni učine kapitenom tima, ukoliko prva zvezda tima i ikona fudbalskog kluba Torino Andrea Beloti pređe u Monako.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR