Glas Javnosti

Momcima svaka čast, ali moramo priznati da ne možemo dalje od grupne faze

Fudbal
Autor: Glas javnosti

U osminu finala Svetskog prvenstva ide Švajcarska, koja je u poslednjem kolu grupe G savladala Srbiju rezultatom 3:2.

Srbija je u ovaj meč ušla sa najjačim mogućim sastavom. Selektor Dragan Stojković odlučio je da meč krene sa dva napadača, pa su se u startnih 11 našli Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović.

Znali su naši momci kolika je važnost ove utakmice, znali su da ih samo pobeda vodi u osminu finala Svetskog prvenstva. Već na samom startu utakmice, Švajcarci su stvorili nekoliko fenomenalnih prilika, ali je naš golman Vanja Milinković - Savić još jednom pokazao kakav kvalitet poseduje. Već u petom minutu Srbija je imala prvu priliku na meču, kada je posle kornera Nikola Milenković sjajno šutirao, ali je lopta prošla malo pored leve stative.


U 11. minutu malo je falilo da Srbija povede. Krenuli su Orlovi u kontru, Živković je lepo šutirao sa nekih 20 metara, ali je ovog puta stativa spasila Švajcarce. A onda, u 20. minutu hladan tuš za Orlove. Lošu rekaciju naših defanzivaca iskoristio je Đerdan Šaćiri.

Nakon centaršuta sa leve strane, lopta je došla do Šaćirija koji nije imao težak zadatak. Nisu reprzenetativci Srbije klonuli duhom posle primljenog gola, već se do izjednačenja čekalo samo sedam minuta, kada je Mitrović glavom zatresao mrežu.

Nisu se Orlovi zaustavili, krenuli su dalje sa napadima i takva igra se isplatila u 35. minutu. Dušan Vlahović je iskoristio sjajan pas Dušana Tadića i doveo naš tim u vođstvo. Ovom golu prethodila je velika greška Đerdana Šaćirija koji je izgubio loptu na svojoj polovini.

Hteli su Orlovi da smire igru, da privedu prvo poluvreme kraju, a onda usledio je pravi šok za naš tim u 43. minutu. Ponovo je Srbija primila naivan gol. Vidmer je prošao po desnoj strani i ubacio loptu po zemlji, a Embolo je samo prosledio u našu mrežu.

Verovali smo da će Orlovi ući u drugo poluvreme sa većom koncentracijom, međutim, naprotiv. Već u 48. minutu Švajcarci su postigli treći pogodak na meču i šokirali našu selekciju.

Šaćiri je ubacio loptu u naš kazneni prostor, Vargas je asistirao Frojleru koji je bez problema savladao Vanju Milinkovića - Savića. Piksi je dvostrukom izmenom pokušao da trgne naš tim, teren su napustili Dušan Vlahović i Miloš Veljković, a šansu su dobili Nemanja Gudelj i Luka Jović.

 

Nisu imali ideje naši reprezentativci posle trećeg primljenog dela, na terenu nisu bili organizovani kako treba, i totalno su bezuspešno pokušavali da ugroze gol Švajcarske. Za razliku od prvog, u drugom poluvremenu napada nam nije funkcionisao.

Na veliku žalost, Srbiju u osmini finala Svetskog prvenstva nećemo gledati. Orlovi su učešće u Kataru završili na poslednjem mestu na tabeli, sa samo jednim osvojenim bodom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR