Glas Javnosti

Mitrović za titulu, Ronaldo za rekord

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Mitrović golom u 92. minutu doneo je pobedu Al Hilalu protiv Al Vehde i tako stavio tačku na prvenstvo koje je njegov tim osvojio bez poraza.

Sa druge strane Kristijano Ronaldo utešio se ličnim rekordom jer je golom za Al Nasr protiv Al Itihada postao najbolji strelac u istoriji lige u Saudijskoj Arabiji.

Prvenstvo u Saudijskoj Arabiji Al Hilal završio je na prvom mestu sa 96 bodova bez poraaza, a za to najveće zasluge idu Aleksandru Mitroviću, najboljem strelcu u istoriji reprezentacije Srbije.

U 34. kolu Al Hilal gostovao je Al Vehdi i delovalo je da će se sezona za oba tima završiti remijem. Gosti su poveli golom Kanoe u 19. minutu, ali je u 77. minutu Nadži pogodio za izjednačenje.
Furiozni Mitrović u nadoknadi vremena stavio je pečat na svoju maestralnu sezonu i upisao je 28. gol.



Ispred srpskog reprezentetivca u Saudijskoj Arabiji po broju postgnutih golova nalazi se samo Kristijano Ronaldo koji je iste večeri oborio rekord.



Al Nasr ugostio je Al Itihad, a u nadoknadi prvog poluvremena proslavljeni Portugalac zatresao je mrežu prvi put, a zatim i drugi u 69. minutu. Upisao je tako 35. pogodak ove sezone. Ronaldo je ušao u istoriju kao igrač sa najviše golova u jednoj sezoni u Profesionalnoj ligi Saudijske Arabije.
Kristijano nije uspeo da sakrije emocije pa je tako kako se čini i zaplakao zbog ovog neverovatnog ostvarenja. Rekord je za Portugalca i jedna vrsta utehe jer je u Saudijsku Arabiju stigao kao najveća zvezda, ali titula šampiona ipak je ove sezone otišla u ruke Al Hilalu koji je bio predvođen srpskim tandemom Mitrović – Sergej Milinković-Savić.

Dvojica srpskih fudbalera susreće se još jednom ove sezone sa Portugalcem, jer 31.5. Al Hilal i Al Nasr igraju finale Kupa kralja.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR