Glas Javnosti

MIROSLAV ĆIRO BLAŽEVIĆ EKSKLUZIVNO ZA GLAS JAVNOSTI: 'Tvrdili su da je HRVATSKA loša a mi opet možemo do FINALA'!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Trener svih trenera, čovek koji je Hrvatsku 1998. doveo do trećeg mesta na svetu, legendarni Ćiro Blažević ekskluzivno za Glas javnosti kaže da veruje da Luka Modrić i drugovi mogu na EURO do još jednog velikog finala i da ne može da prežali što umesto Škota Hrvati u grupi nisu igrali sa Srbijom.

Na početku razgovora za Glas Ćiro kaže da je trenutno na moru i da odmara ali da ne propušta nijednu utakmicu na aktuelnom Evropskom prvenstvu.

-Pobegao sam malo od ovih paklenih vrućina iz Zagreba na more, nisam ti ja sine više u godinama kad mogu trpeti plus 40, a i još povrh svega gledam utakmice na Euro a i tu skače tlak. Ma samo nek se nastavi ovako pa makar se ja i do finala nervirao, u svom stilu kaže Blažević.

Da li ste očekivali pobedu nad Škotskom i plasman u osminu finala?

-Priželjkivao sam i nadao sam se jer sam video želju ali i znanje kod momaka, Bio sam uveren da ako protiv Škota odigramo kako znamo da nema te sile na svetu da ne prođemo dalje i tako je i bilo. Škotska me nije iznenadila, igrali su borbeno, to je njihova odlika ali se nikada ne sme zaboraviti da je Hrvatska ipak aktuelni vicešampion sveta.

youtube

Mnogi su ipak pred start EURA prognozirali da Hrvatska neće proći grupu?

-Sad se videlo koliko su bili dobri prognozeri i koliko se razumeju u fudbal. Što bi se reklo zajebali su se u proceni i prognozi. Nikada se ne sme potceniti tim ispred kojeg je samo jedna zemlja a iza kojeg je celi ostali svet! Ne može se niko igrati sa imenom druge reprezentacije sveta!

I mladi su se fudbaleri dobro uklopili?

-Jesu i ne treba sumnjati u njih jer čim ih je Zlatko zvao u reprezentaciju znači da vrede. Verujem u svakog ko nosi hrvatski dres.

 

I javnost je u Hrvatskoj bila podeljena posle prve dve utakmice u grupi a neki su na društvenim mrežama čak vređali selektora Daliča i nazivali ga Zlatko (bu)Dalić. Kako to komentarišete?

-A kako da komentarišem, pa najveće budale su ti koji takvog stručnjaka vređaju! Zlatko je moj učenik i to jedan od najboljih ikada jer je odveo Hrvatsku u finale Svetskog prvenstva. Pa ja se zaista pitam da li su ljudi uopšte svevsni i sada tri godine kasnije koliki je to uspeh bio, nešto goovo nestvarno što je jedna mala fudbalska Hrvatska ostvarila. I zato Zlatku i svim tadašnjim igračima večna kapa dole i naklon do poda!

Pobedili ste i eliminsali Škotsku a ti isti Škoti su u baražu eliminisali Srbiju. Da li vam je žao što se Hrvatska u grupi nije sastala sa Srbijom?

-Kako da mi nije žao, pa to bi bio fudbalski spektakl! Sigurno bi nam protiv Srbije bilo mnogo teže nego protiv Škotske, možda bi i izgubili ali bi bar svi uživali u fenomenalnom fudbalu. Meni i dalje nije jasno kako ste vi ispali od Škota! U redu, znam da su penali lutrija ali niste smeli da dozvolite da uopšte  dođe do njih. No šta je tu je, napraviće Piksi sa vama čudo u narednom periodu.

youtube

Verujete u Dragana Stojkovića Piksija?

-Kako da ne, pa tako veliki igrač i plemeniti čovek se jednom rađa! On zna svoj posao i ima autoritet kod igrača a javnost ga obožava. Sve kockice za uspeh su tu. Samo još malo sreće i to je to.

I onda da bude finale u Kataru između Srbije i Hrvatske?

-Što bi moji u Bosni rekli 'Iinšalah'! Bilo bi to nešto najlepše na svetu i nešto o čemu bi generacije govorile i narednih stotinu godina!

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR