Glas Javnosti

Милошевић смирује страсти у Хумској: Нема разлога за панику због тога што не играмо као јесенас

Fudbal
Autor: novosti.rs/foto: Pixabay

Све су ово нормалне ствари - да имате и станке, да имате периоде када је то једна равна линија. Битно је да не правимо кораке уназад – каже тренер Партизана

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је да црно-бели имају проблема с повредама, да ће у предстојећем мечу против Спартака бити промена у тиму, али и истакао да "нема разлога за панику" због тога што његова екипа не игра на нивоу као јесенас.

- Имамо одређених проблема са играчима када су у питању ситне повреде тако да у овом моменту не могу рећи конкретно који ће састав изаћи сутра... Свеједно вам не бих рекао, али оно што могу да вам кажем је да ће бити измена у односу на оно што сте видели против Радничког - рекао је Милошевић на конференцији за новинаре.

Фудбалери Партизана дочекују у уторак Спартак из Суботице у утакмици осмине финала Купа Србије. У утакмици против Радничког повредио се Бибрас Натхо.

- Данас има снимање па ћемо знати... Оно што су прве информације је да нема руптуре, да је дисторзија мишића тако да не би требало да буде велика пауза, отприлике десетак дана... Како је изгледало у првом моменту, ово су добре вести. Имамо проблем и са Садиком, вуче повреду од Звезде, видећемо данас-сутра каква је ситуација - рекао је тренер Партизана, додавши да је Сејдуба Сума близу опоравка.

- Има натегнут мишић и ту расекотину која уопште није мала тако нећемо ризиковати сутра, али је близу опоравка.

Милошевић је истакао да су проблеми с повредама саставни део фудбала.

- Трудићу се да те ствари да не узимам као оправдање већ као још један изазов.

Партизан у пролећном делу сезоне не игра на истом нивоу као јесенас, а Милошевић истиче да је немогуће на истом нивоу одиграти целу сезону.

- Нема простора за панику, све су ово нормалне ствари - да имате и станке, да имате периоде када је то једна равна линија. Битно је да не правимо кораке уназад и то је оно што покушавамо сада, да одржимо једно стање и резултатско и психофизичко и атмосферу у екипи јер сам сигуран да ће доћи време да поново идемо горе.

Говорећи о Спартаку, Милошевић је позвао на опрез јер суботички тим игра врло променљиво.

- То су најнезгодније екипе јер не знате шта да очекујете. Ако изађу спремни и мотивисани, ако их крене, могу да буду јако незгодни по било кога, а могу да оду и у другу крајност - рекао је Милошевић.

- Нама је најбитније да уђемо као у меч против Радничког, такав улаз нам треба и сутра и да се бавимо нашом игром током свих 90 минута, да одржимо добар ниво трке и концентрације управо због тога што не знамо до краја с чиме ћемо се суочити на терен - додао је тренер Партизана.

Утакмица осмине финала Купа Србије Партизан - Спартак игра се у уторак од 18.00 на стадиону у Хумској.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR