Glas Javnosti

MILAN GRADI NOVI STADION: Italijanski velikan se konačno odvaja od Intera

Fudbal
Autor: Glas javnosti

"Gazeta delo sport" je objavila da Milan kreće sa izgradnjom novog stadiona, te da više neće deliti stadion sa najvećim rivalom Interom.

Milan se definitivno odlučio na svoj novi stadion - ne želi ništa zajedničko s Interom.

- Velika romansa između Milana i San Sira je gotova. Ostaće predivne uspomene, ali Milan kreće u drugom smeru i to bez Intera. Klub je uspeo da se vrati u vrh italijanskog fudbala osvajanjem titule prošle godine, a vlasnici sad žele da ga vrate i u evropski vrh - piše "Gazeta" i nastavlja:


- Za to je potreban novi stadion i to onaj na kojem će igrati samo Milan. Milan želi da ima svoj stadion koji će mu donositi prihode kroz čitavu godinu, što je ključno za finansijsku stabilnost - stoji u tekstu italijanskog novinara.

Kako se navodi, za projekt će biti zaduženi stručnjaci iz Njujorka koji su radili na izgradnji novih stadiona u Americi. 

San Siro je dom Milana još od 1926. godine, par meseci nakon što se stadion izgradio. Prvobitni kapacitet je bio 30.000 sedećih mesta, da bi nakon Mundijala 1990. godine kapacitet bio povećan na 75.817. mesta. I Milan i Inter plaćaju gradu godišnju rentu koja iznosi oko 8.5 miliona evra.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR