Glas Javnosti

MESIJA OBOŽAVAJU U IZRAELU: Poklonili se fudbalskom geniju (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Božanski doček imao je argentiski superstar Leo Mesi u Svetoj zemlji Izraelu gde je Pari Sen Žermen pobedio u drugom kolu Lige šampiona Makabi Haifu posle preokreta 3:1 (1:1).

Odavno je poznato da je Mesi stekao status božanstva u Španiji, gde je godinama pisao istoriju u dresu Barselone, kao i u rodnoj Argentini, gde su ga stavili rame uz rame sa legendarnim Dijegom Armandom Maradonom.

Omaleti „gaučos“ stigao je u Haifu sa „svecima“, a tamo je doživeo prelepe scene koje nikoga ne bi ostavile ravnodušnim.
Prvo su mu se mališani istinski obradovali, grlili su ga i slali mu poljupce pre prvog sudijskog zvižduka, da bi posle utakmice jedan od starijih navijača utrčao na teren i kleknuo pred svog fudbalskog idola. Naravno, bili su tu i redari, ali ih je Mesi smirio, pa je sve prošlo bez ikakvih problema.







Sve što se dešavalo pre meča nesumnjivo je pozitivno uticalo na fudbalskog čarobnjaka, jer postigao pogodak u 37. minutu za izjednačenje, pošto je prethodno Šeri doneo prilično iznenađujuće vođstvo Makabiju.
I taj gol koji je Mesi postigao u Svetoj zemlji mu je omogućio da postavi nova dva rekorda. Naime, desetka Parižana je prvi fudbaler koji je postizao golove protiv 39 različitih kluvoa, a takođe je i prvi igrač u istoriji elitnog takmičenja koji je 18 sezona zaredom tresao mrežu.








Mesi je poveo i u večitoj trci s najvećim rivalom Kristijanom Ronaldom koji posle 20 godina nije zaigrao u Ligi šampiona (Mančester junajted igra Ligu Evrope), jer je Makabi 39. klub protiv kojeg se upisao u strelce u Ligi šampiona,dok je Ronaldo ostao na koti 38.
A ono što posebno raduje sve one koji Mesija smatraju fudbalskim božanstvon, jeste činjenica da se Argentinac vratio u prepoznatljivu formu. Prošle sezone nije ličio na sebe, očigledno da ga je poremetio odlazak iz Barselone i da je bio tužan zbog takvog epiloga, ali se sada ponovo smeje na terenu, protivnike „vezuje u čvor“, a asistencije deli kao od šale i fudbaler je sa najviše uspešnih dodavanja (sedam asistencija) u Ligama petice.
Mesijeve brojke u poslednjih 20 mečeva u svim takmičenjima su impozbnatne. Postigao je 14 golova i imao isto toliko asistencija. Ostvario je 68 driblinga, kreirao je 51 šansu, a njegov Pari Sen Žermen nije osetio ukus poraza - 16 pobeda i četiri remija.
Slučajnost? Teško!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR