Glas Javnosti

MESI ZA SVA VREMENA: Argentina i Francuska igraju finale (16.00) Svetskog prvenstva u fudbalu! DA LI SE DANAS ISPISUJE ISTORIJA?

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Konačno je došao i taj dan – dobićemo šampiona u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu! Argentina i Francuska sastaju se od 16.00 časova u finalu Mundijala u Kataru.

Lionel Skaloni naveo je da Francuska nije samo Mbape i da će nebesko-plavima biti neophodna savršena utakmica ako žele da se raduju.

"Plan igre je jasan, znamo kako da ih ugrozimo, a znamo njihove snage", istakao je Skaloni.

"Francuska je težak rival za procenu, jer je to tim koji može da se brani, može da igra sa loptom, može i da bude neverovatno brza u kontranapadima. Ovakve utakmice se igraju iz minuta u minut, svaki trenutak je važan."

"Ja sam u poziciji o kojoj sanja svaki Argentinac. Ponosan sam i zahvalan na tome. Ovo je veliki trenutak za mene, za ovaj tim, ali najvažniji je put koji nam fudbal otvori. Iskustvo i momenti koji traju zauvek. Nadam se da će biti srećni, a ovo jeste utakmica za sva vremena", dodao je selektor Argentine.

Selektor Francuske Didije Dešan svestan je težine posla koji ga očekuje.

"Argentina je iskusan tim, sedmorica igrača su igrala i pre četiri godine, ali to nije ista ekipa. Oni su imali dosta transformacija tokom turnira, možda može da ponudi nešto novo i u finalu, ali možemo i mi", naveo je Dešan.

"Maroko je, recimo, u polufinalu igrao sa petoricom defanzivaca. I mi smo ih otvorili na vreme. Mislim da je ovaj tim sposoban da se prilagodi svemu."

"Argentinski tim ima veoma važnu podršku u svakom navijačkom smislu. To je strastvena nacija, koja živi za fudbal. Imaju i tu veliku želju zbog Lionela Mesija. Ceo svet, pa i poneko u Francuskoj, želi takav kraj. Ali, naš rival nije na tribinama, već na terenu", naglasio je Dešan na konferenciji za novinare u Dohi.

Duel Argentine i Francuske predstavlja smenu generacija na samom fudbalskom tronu, pošto će sve oči biti uprte u "duel" Lionela Mesija i Kilijana Mpaea, inače saigrača u Pari Sen Žermenu.

Mladi Francuz je već osvojio Svetsko prvenstvo pre četiri godine, u međuvremenu krenuo da ruši rekorde koji su postavili njegovi prethodnici, između ostalih i Mesi.

Sa druge strane, verovatno najbolji fudbaler svih vremena ima istorijsku priliku da konačno potvrdi to zvanje, potpuno izađe iz senke legendarnog Dijega Armanda Maradone i postane fudbalski besmrtan.

Biće to borba i za najboljeg strelca takmičenja, obojica su postigla po pet golova, verovatno i za najboljeg igrača, a gotovo izvesno i za sledećeg osvajača Zlatne lopte – ko bude uspešniji, imaće veliku prednost u glasanju za najprestižnije individualno priznanje.




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR