Glas Javnosti

MESI RUŠI SVE REKORDE: Još samo JEDAN KORAK do jedine neostvarene želje! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Argentinski fudbaler Lionel Mesi ispisao je istoriju u polufinalu Svetskog prvenstva protiv Hrvatske (3:0).

Mesi je doveo "gaučose" u vođstvo iz jedanaesterca, a potom i asistirao Hulijanu Alvaresu za treći gol u mreži Dominika Livakovića.

To je bio 18. odnosno 19. put da je fudbaler PSŽ-a direktno umešan u golove na Svetskim prvenstvima.

Ukoliko pogledamo statistiku od 1966. godine, samo su trojica fudbalera to uradila pre njega.

Reč je o Ronaldu (Brazil), Gerdu Mileru i Miroslavu Kloseu (Nemačka).

Priliku da se osami na vrhu ove liste imaće 18. decembra u finalu Mundijala gde će se za titulu boriti protiv aktuelnog svetskog šampiona Francuske ili Maroka.

Pored toga, Mesi je sa 11. golom postao najbolji strelac Argentine na planetarnim smotrama prestigavši Gabrijela Batistutu, dok se samim igranjem na meču izjednačio sa Lotarom Mateusom po broju utakmica na Mundijalima (25).

Mesi i Mbape za sada najbolji strelci na Mundijalu

Argentinac Lionel Mesi pridružio se Francuzu Kilijanu Mbapeu na vrhu liste najboljih strelaca Svetskog prvenstva u Kataru zahvaljujući penalu koji je postigao večeras u polufinalnoj utakmici protiv Hrvatske (3:0). Mesi i Mbape su sa po pet golova najbolji strelci na Mundijalu.

Odmah iza njih, sa po četiri gola su argentinski fudbaler Hulijan Alvares i Francuz Olivije Žiru. Mbape i Žiru imaju priliku da sutra daju još golova u polufinalnoj utakmici protiv Maroka, koja počinje u 20.00. Pobednik te utakmice igraće u nedelju od 16.00 protiv Argentine u finalu Svetskog prvenstva.



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR