Glas Javnosti

MESI JE BOG FUDBALA I NAJVEĆI IGRAČ IKADA! ARGENTINA JE SVETSKI PRVAK U FUDBALU: Gaučosi pobedili Francusku posle SPEKTAKULARNOG FINALA i penal drame! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Posle nestvarne utakmice, produžetaka i penal serije, Argentina je treći put u istoriji postala šampion sveta pošto je u finalu Svetskog prvenstva pobedila Francusku!

Nakon 2:2 u "regularnom" delu utakmice, usledila je drama i u produžecima. Po gol na obe strane, 3:3 na kraju 120 minuta igre i odlazak u penal seriju, a tu su se bolje snašli "Gaučosi"

Ni het-trik Kilijana Mbapea nije pomogao Francuzima da izbegnu poraz, a milioni fanatičnig Argentinaca slave Lionela Mesija, dvostrukog strelca u finalu koji se titulom prvaka sveta približio statusu najboljeg fudbalera svih vremena.


Argentina je odigrala najbolje poluvreme na prvenstvu i tom, prvom delu igre, napravila je ogromnu prednost do koje je došla apsolutno zasluženo.

Od prvog minuta je uspostavljena dominacija na svim delovima terena, a Francuzi nikako nisu mogli da se podignu i počnu makar da liče na ekipu koja je stigla do borbe za "boginju".

Lionel Skaloni je taktički uništio Didijea Dešana koji je u završnici prvog dela "priznao grešku" i napravio dvostruku izmenu.

Van terena su izašli neprimetni Olivije Žiru i Usman Dembele koji je napravio faul nakon kojeg je Lionel Mesi doneo prednost Argentini.

Bilo je to u 23. minutu.

Dembele je sa leđa oborio Anhela di Mariju, a Mesi je hladnokrvno doneo prednost Argentini tako što je poslao loptu u jednu, a Uga Lorisa u drugu stranu.

Zatim se fudbaler Juventusa i sam upisao u strelce i udvostručio prednost Argentine. U 36. minutu je Mek Alister fantastično istrčao kontra napad, stigao je do šesnaesterca Francuske, a onda loptu poslao na drugu stranu kaznenog prostora, gde je Di Marija imao lak zadatak za 2:0.


Ni posle drugog pogotka Francuska se nije probudila, o čemu govori podatak da u prvom poluvremenu "Trikolori" nisu imali nijedan šut ka golu rivala.

Ni u nastavku Francuska nije izgledala ništa bolje, sve do same završnice.


A onda, u samo dva minuta, Francuska se u potpunosti vratila u meč.

Najpre je Otamendi oborio Muanija u kaznenom prostoru, a Mbape je bio siguran sa bele tačke. Pogodio je Martinez stranu, ali nije mogao da spreči pogodak francuskog napadača.

Odjednom smo dobili dramu u finalu, a samo minut kasnije, Mbape je doneo izjednačenje. Dupli pas sa Tiramom i fantastičan udarac iz prve. Još jednom je golman Argentine morao da se pomiri sa činjenicom da nije mogao da zaustavi loptu nakon udarca fantastičnog Mbapea.


Situacija se drastično promenila tog trenutka, što je Francuska pokušala da iskoristi kako bi došla i do trećeg gola i tako izbegla produžetke.

Izuzetno je zanimljivo bilo i u produžecima. Prvi je završen šansama za Lautara Martineza i odličnim reakcijama Upamekana.


A, drugi produžetak doneo je Argentincima novu radost pošto je Mesi iskoristio veliku priliku koja mu se ukazala nakon velike gužve pred golom Lorisa.

Kapiten Argentine je u 108. minutu doveo svoj tim još jednom do prednosti, a do kraja nije ostalo puno vremena za Francusku, ali bilo je i više nego dovoljno za nove neverovatne moente.

Mbape je u samoj završnici došao do het-trika nakon još jednog penala. Posle upravo njegovog udarca lopta je pogodila Montijela u ruku, a Marčinjak je treći put u finalu pokazao na belu tačku.

Mbape je bio siguran u 117. minutu utakmice, a utakmica je stigla do penal serije.

Martinez je u drugoj seriji odbranio penal Komanu, a u trećoj je Čuameni šutirao pored gola, dok su za Argentinu redom pogađali Mesi, Dibala, Paredes i Montijel.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR