Glas Javnosti

Lokomotiva resetuje sistem, srpski trener oborio rekord star 22 godine!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Bivšem strategu Partizana Marku Nikoliću ide odlično u ruskom prvenstvu, a uprava Lokomotive planira da u perspektivi domaćinski posluje.

Iako prvi deo sezone nije bio na zadovoljavajućem nivou, ipak su se u drugom "kockice složile" i tim igra odličan fudbal. Lokomotiva je savladala Spartak sa 2:0 i tako došla do šeste vezane pobede u prvenstvu, a osme ukupno, ako se uzmu i kup utakmice.

Ovom serijom pobeda je Marko Nikolić postao prvi trener nakon 22 godine koji je uspeo da pobedi na šest uzastopnih ligaških mečeva. Nakon duela srpski stručnjak bio je izrevoltiran izjavom trenera Spartaka koji je rekao da je njegova ekipa kontrolisala meč.

- Tedesko je rekao da je Spartak kontrolisao utakmicu? Svako ima pravo svašta da misli i da kaže, ali je činjenica da smo dobili osam utakmica zaredom i da nismo primili gol. Može da se igra na različite načine, što smo mi i učinili. Znamo kako da izvedemo opasne kontranapade, kako da se izborimo sa presingom. A znamo i kako da savladamo one koji se duboko brane - kazao je Nikolić.


Ruski mediji javljaju da je Lokomotiva u pregovorima sa Ralfom Rangnikom, nesuđenim prvim operativcem Milana i Šalkea. Cenjeni nemački stručnjak je, kažu, bio za vikend u Moskvi, gde je razgovarao sa čelnicima zeleno-belih. Ideja Moskovljana je da Rangnik preuzme rukovođenje sportskim sektorom i da bude nešto više od sportskog direktora, pošto je Lokomotiva u finansijskim problemima i potrebna joj je bolja organizacija posla, veća posvećenost u omladinskoj školi i racionalnije trošenje novca. Usluge Nemca koštale bi Moskovljane oko 3,6 miliona godišnje, ali bi to značilo prekompnovanje sistema i uštedu na dugoročno. 

Ukoliko bi se dve strane dogovorile, Nemac bi postao najbliži saradnik Nikoliću, zajedno bi spremali ekipu za narednu sezonu kako bi probali da skinu Zenit sa trona.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR