Glas Javnosti

MARADONA SEJAO DECU PO SVETU: Više od 10 traži Dijegovo nasledstvo, sumnja se da je spavao sa 8.000 žena, A TRI POSEBNO KOMPLIKUJU SVE!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Život nedavno preminulog fudbalera Dijaga Armanda Maradone bio je sve samo ne miran. Pored toga što je bio veoma kontroverzna ličnost, njegov privatan život bio je turbulentan.

Pored neverovatne karijere, Maradona je bio poznat kao veliki ljubitelj žena, imao je zamršene ljubavne veze, spekuliše se čak da je bio sa 8000 žena, a u prilog tome govore mnogobrojne tužbe za očinstvo. Sada nakon njegove smrti, iz dana u dan sve je više zahteva za deobu njegove imeovine I otkriva se sve veći broj vanbračne dece koja smatraju da imaju pravo na deo kolača. Borba za Maradonino nasledstvo će sasvim sigurno biti kompleksna, bilo da su u pitanju deca koju je priznao kao I ona koju nije priznao.

Imovina Maradonina se procenjuje na oko 90 miliona dolara, a uključuje pored nekretnina po svetu i Rolls Rois, dijamantski prsten od 330.000 dolara kao i prava na unosne marketinške ugovore o prodaji robe.

Prema rečima jednog od advokata Dijega Armanda Maradone, Maurisia Dalesandra, čitavu stvar otežava to što slavni fudbaler nije ostavio testament.

Ali je ostavio svoj DNK koji se nalazi u sudu u Buenos Airesu tako da svako ko tvrdi da je dete Dijega Armanda Maradone moraće da donese dvoj DNK kako bi situacija bila čista I lako rešiva.

-Oni koji imaju potraživanja prema imovini Dijega Maradone moraju, uz svoj zahtev, doneti I svoj DNK kojim treba da se potvrdi očinstvo. To morate uraditi što pre – izjavio je advokat Maurisio Dalesandro.  

Pre smrti slavnog fudbalera, njegovi advokati priznali su Dijegovo očinstvo nad petoro dece - četvoro u Argentini i jedno u Italiji - i sva deca su do sada podnela zahtev za deobu imovine sudu u Buenos Airesu.

Međutin, obzirom da Maradona nije ostavio testament, sudu se javilo još najmanje šest osoba koje tvrde da su krvni naslednici El Pibea.

Da stvar bude još zamršenija, I tri bivše Maradonine ljubavnice su angažovale svoje advocate, zatim četiri Dijegove sestre, kao I veliki broj onih koji su podneli zahtev za novčanu od ljudi sa kojima je slavni fudbaler bio u poslovnim odnosima, kolege igrači I menadžeri koji tvrde da im je Maradona dugovao novac.nadoknadu Takođe su angažovani advokati najmanje troje bivših ljubavnika i četiri njegove sestre - plus ogromna količina podnosilaca zahteva sa kojima je imao poslovne odnose, uključujući kolege igrače i menadžere koji tvrde da im duguje novac.

Na prvi pogled, Maradona je bio neverovatno bogat sportista, zarađujući oko 3 miliona dolara godišnje tokom svog procvata u italijanskom fudbalskom klubu Napoli devedesetih. Takođe je zaradio milione dolara od sportskih prava i reklamnih poslova sa satovima Puma, Coca-Cola i Hublot.

Iako je veći deo njegove imovine raštrkan po svetu - igrao je i trenirao u zemljama uključujući Španiju, Ujedinjene Arapske Emirate, Belorusiju i Meksiko - advokati su do sada identifikovali pet nekretnina u Argentini, luksuzni nakit, Rolls-Rois Silver Ghost i BMV i8 vredan oko 170.000 dolara.

Maradona je zaradio, ali i trošio milione na vrhuncu svoje slave u Barseloni, Napulju i Argentini. Sada se njegovo nasledstvo procenjuje na oko 90 miliona dolara.

Podsećamo da se El Pibe prošle godine posvađao sa kćerkom Đaninom, zapretio je da će novac, nekretnine, luksuzna kola i sponzorske ugovore dati u dobrotvorne svrhe.

-Sada kada sam stariji, vidim da ljude više zanima šta ću ostaviti iza sebe nego šta sada radim. Recite im da im neću ostaviti ništa, da ću sve što sam u životu stekao, pokloniti – izjavio je tada Maradona.

Ipak, po argentinskom zakonu, dozvoljeno je pokloniti samo petinu ukupne imovine, a najmanje dve trećine stečenog pripada supružniku ili potomcima preminulog.

 Đanina Maradona je otpočela svađu time što je optužila Maradoninu partnerku da nije dobro brinula o njemu.

Maradona se pomirio sa ćerkom na svoj 60. rođendan, a Đanina je uzvratila objavom na društvenim mrežama, zajedno sa sestrom Dalmom.

-On mi daje primer šta treba i šta ne treba da radim. Divim mu se oduvek. Naučio me je da opraštam, da opraštam sebi - napisala je Đanina.

Inače, Maradonina jedina zakonita supruga bila je Klaudija Viljafane, od koje se razveo 2003. Sa njom je imao dve kćerke, Đaninu i Dalmu i one su jedine bile priznate kao zakonita deca.

Ali, bilo je i drugih, a mnogi su se šalili da je Maradona otac celog fudbalskog tima.

Dijego je bio primoran da prizna još troje dece, među kojima je i Dijego junior, kojeg je dobio 1986. sa italijanskom pevačicom Krisitijanom Singarom. Trebalo mu je 29 godina da prizna sina. Potom je priznao i Janu, koju je 1996. dobio sa bivšom partnerkom Valerijom Sabalan. Drugi sin, Dijego Oheda rođen je 2013. iz veze sa bivšom devojkom Veronikom Ohedom. Ali, ima i drugih zahteva za priznavanje očinstva.Najmanje tri na Kubi, gde je Maradona proveo nekoliko godina na rehabilitaciji I odvikavanju od droge I alkohola.

Svađa u njegovoj porodici videla se i tokom sahrane, čiju su organizaciju preuzele prva žena i dve najstarije kćerke.

Dijego Maradona preminuo je 25. novembra u svom domu u Buenos Airesu, a obdukcija je pokazala da je uzrok smrti srčani udar.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR