Glas Javnosti

MARADONA JE CELIVAO IKONU NA IRINEJEVIM GRUDIMA! Neobičan susret u liftu…

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Vest o smrti Dijega Maradone potresla je ceo svet, a i ne mali broj Srba žali za fudbalskom legendom.

Poznato je da je Maradona sklopio brojna prijateljstva sa ljudima sa ovih prostora, umeo da se proveseli uz domaće hitove, cenio i voleo naše umetnike…

Nedavno je osvanula i vest o susretu ovog čoveka sa dvojicom predstavnika Srpske pravoslavne crkve.

Ovaj neobičan susret Maradone i Irineja Bulovića, prepričao je episkop Isihije koji se zatekao prlikom slučajnog susreta sa njima dvojicom u liftu.

Naime, povodom proslave stogodišnje obnove Patrijaršije u Ruskoj Pravoslavnoj Crkvi,u decembru 2017. godine u Rusiju su otputovali vladika Irinej Bulović i episkop mohački Isihije.

U to vreme dešavao se žreb za Svetsko prvenstvo 2018. godine, a u liftu hotela desio se neobičan susret, prenosi Mondo.

-U atmosferi globalnog velegrada, u hotelu kroz čiji hol, kao na pokretnoj traci, defiluju najznačajnije i najpoznatije svetske ličnosti, u lift je, potpuno iznenada, zajedno sa nama, ušao i oniži crnpurasti čovek, kovrdžave kose i sa upadljivim osmehom na licu. Odmah sam prepoznao da se radi o fudbalskom čarobnjaku, koji je gotovo sam pobedio favorizovanu reprezentaciju Engleske na Svetskom prvenstvu 1986. godine- podseća se epikop Isihije. 

Maradonu je ovaj susret zbunio, a Isihije i Irinej su odmah u Maradoni prepoznali dobrotu i hriščanske vrednosti.

-I on je, rekao bih, bio iznenađen, videvši dvojicu visokih, od njega skoro dvostruko viših ljudi, u crnim mantijama, sa dugim bradama i kamilavkama na glavama. Već na prvi pogled, u njemu smo prepoznali dobrog čoveka, skromnog hrišćanina i bogobojažljivog vernika jer je odmah pokazao izuzetno poštovanje — prosto se ,’ukipio’ pred vladikom Irinejem — i upitao vladiku da li može da celiva ikonu Presvete Bogorodice na njegovim grudima (panagiju) i zamolio da ga vladika Irinej blagoslovi- priča episkop Isihije na koga je Dijego Armando Maradona ostavio neverovatan utisak, prenosi Mondo.

-Preosvećenom episkopu Irineju, za koga je opštepoznato da ne prati sport, brzo sam objasnio ko je naš saputnik u liftu moskovskog hotela. Naravno, on je dostojanstveno i sa osmehom, pozvao našeg brata Dijega Armanda, kao iskrenog i bogoljubivog hrišćanina, da celiva panagiju na vladičinim grudima, blagoslovio ga na naš pravoslavni način i poželeo mu da ga Presveta Bogorodica prati u svakom dobrom delu koje preduzima.

Eto, takav je bio Maradona, Dijego Armando. Bog neka mu podari Carstvo nebesko- završio je svoju priču Isihije!

 

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR