Glas Javnosti

Mančester Junajted imaće ograničen budžet na leto

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Mančester junajted će narednog leta moći da potroši samo oko 100 miliona funti na nove igrače pod trenutnom finansijskom stanju, piše prestižni "Atletik".

Razlog za to su ograničenja kluba u finansijskom fer-pleju i ne baš dobra politika, u vezi sa prodajom igrača poslednjih godina. Prošle sezone, na „Old Trafordu“ su potrošili više od 200 miliona funti, kao podršku novom menadžeru Eriku Ten Hagu, ali to neće biti moguće ponoviti, pod trenutnom finansijskom situacijom, pa čak i sa promenom vlasništva.



Mogući dolazak novih vlasnika nosi sa sobom i spremnost dve grupe, koje su favoriti da preuzmu kontrolu nad klubom ukoliko neku od njihovih ponuda prihvati porodica Glejzer, da se raščisti trenutni dug, što je prilika da se povećaju mogućnosti potrošnje i više fleksibilnosti. Međutim, „Atletik“ dodaje da bi najbolji i najbezbedniji način za podizanje budžeta za transfer za predstojeći prozor, bila prodaja igrača.

Među onima koji su istaknuti kao nepotrebni je i nekoliko ozbiljnih imena, koja bi verovatno mogla da pobude interesovanje drugih klubova. Ipak, visoke plate ovih igrača su ozbiljna prepreka pri sklapanju ozbiljnijih poslova. Razni mediji u Velikoj Britaniji tvrde da bi Mančester junajted ovog leta mogao da ostane bez najmanje desetorice fudbalera!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR