Glas Javnosti

LUKA JOVIĆ U PROBLEMU: Kontroverzna odluka Zidana koja je srpskog asa neprijatno iznenadila!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Srpski reprezentativac Luka Jović obavio je neočekivani razgovor sa prvim trenerom kraljevskog kluba, Zinedinom Zidanom koji nije bio nimalo prijatan.

Tom prilikom je Joviću saopštio da bi, za njegovo dobro, bilo bolje da odmah počne da traži klub u kome će provesti ovu sezonu na pozajmici.

Negde između sopstvenih grešaka, loše sreće, ali iznad svega malog broja ukazivanja šanse od strane Zidana, jedva da je imao priliku da pokaže svoj potencijal. A baš je Francuz bio taj koji je upravu kluba ubeđivao da je on poseban igrač. Međutim, na sastanku koji se desio ovih dana, Zizu je predložio Joviću da potraži neki drugi klub u kome će igrati u sezoni 2020/2021.

Bio je to suptilan trenerov način da igraču pokaže izlazna vrata. U tom razgovoru, Zidan je napadaču pojasnio razloge zašto misli da bi u drugoj ekipi mogao da se 'vrati sebi'. Srbin je ostao veoma iznenađen. Ali, prihvatio je tu novu realnost, svestan da mu se trener postavio na takav način, da nije imao drugog izbora nego da se saglasi sa izrečenim. To što je Jović tokom pauze samoinicijativno trenirao dvaput dnevno i čak poveo i ličnog trenera na Majorku, bilo je od male važnosti.

Ovo je neobična odluka, najblaže rečeno, jer je Zinedin Zidan bio jedan od glavnih zagovornika dovođenja Jovića u Madrid. Pre nešto više od godinu dana, klub je platio Ajntrahtu 60 miliona evra za jednog od najperspektivnijih napada na kontinentu, koji je dao 27 golova i imao sedam asistencija u 48 nastupa za nemački tim.

U belom dresu FK Real Madrid, međutim, sve se promenilo u sezoni 2019/2020. Usled četiri povrede i malo vere od strane trenera, Jović je zabeležio samo po dva gola i asistencije na 27 utakmica, a da pritom nije pokazao ni naznake matadora kakav je bio.

Sada, u mesecu u kome je pozvan u reprezentaciju po prvi put posle maltene godinu dana, treba da juri pozajmicu i da se pritom trka sa štopericom jer se u Španiji fudbalska pijaca zatvara 5. oktobra", stoji u tekstu španskog lista "As".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR